Visszahívást kérek!

Egyesült Államok-Európa út Norwegian Air-rel 69 dollárért

Aktuality
Egyesült Államok-Európa út Norwegian Air-rel 69 dollárért

Egyesült Államok-Európa út Norwegian Air-rel 69 dollárért

2015-10-09

 

  

Norwegian Air vezérigazgatója bejelentette, hogy 2017-től a Norwegian Air 69 dolláros jegyárakkal indít járatokat az Egyesült Államokból Európába

  

Európa harmadik legnagyobb fapados légitársasága a Norwegian Air azt tervezi, hogy az Egyesült Államokból járatokat indít Edinburghba és Bergenbe, mivel jelenleg alig vagy egyáltalán nincsenek nemzetközi járatai a kisebb forgalmú reptereknek.

Az információt a légitársaság vezérigazgatója, Bjørn Kjos is megerősítette a Reuters-nek adott interjújában.

Az új útvonalakon a viteldíj átlagára a 300 dollárt fogja megközelíteni, mivel olyan kisebb reptereket céloz meg, mint a Bradley International Airport Connecticutban vagy a New York's Westchester County Airport. Összehasonlítva ezt a többi Norwagian járat viteldíjával, ami a forgalmasabb repülőterek magasabb díjai miatt 500 dollár, jóval kedvezőbb jegyárakat tudnak kialakítani az új útvonalakra.

A társaság már le is adott 100 db rendelést Boeing 737MAX típusú gépekre, ami kisebb méretű, mint amik eddig közlekedtek az Atlanti-óceán felett.

Nem a Norwegian az egyetlen járat, ami olcsó járatokat indít az Atlanti-óceán felett. Az Izland Wow Air a közelmúltban 99 dollárért árult egyirányú jegyeket Boston és Párizs között. A Lufthansa leányvállalata az Eurowings is hosszú távú, olcsó járatokat fog indítani.

Bjørn Kjos azt is elmondta, hogy az Eurowings Boeing 767 gépeit nem lehet olyan olcsón fenntartani, mivel a szélestörzsű gépek kevesebb üzemanyagot tudnak megspórolni, mint a Norwegian flottájában levő Boeing Dreamliners.

A Norwegian kedden arról is beszámolt, hogy a hosszú távú gépeiken 96 %-os telítettség volt szeptemberben. 

 

NEW YORK | BY JEFFREY DASTIN

 

 

Forrás:http://www.reuters.com/article/2015/10/06/us-norwegian-air-fares-idUSKCN0S02YF20151006