Visszahívást kérek!

Leggyakoribb fakultatív program lehetőségek

Aktuality

Leggyakoribb fakultatív program lehetőségek

2015-11-09

A leggyakoribb fakultatív program lehetőségek

 

Maldív-szigetek

A kirándulásokat az üdülőszigetek szervezik.

Egy helyiek által lakott sziget megismerése

A legjobban akkor ismerhető meg az átlagos maldív élet és hétköznapok, ha ellátogatunk egy helyiek által lakott szigetre.

Kb. 200 lakott sziget van, ezek közül néhány modernebb fényesre festett házfalakkal és kikötővel rendelkezik, a hatalmas kókuszpálmafa adta árnyékok és ingások azonban ezekről a szigetekről sem hiányozhatnak. Ahogy nem hiányozhat a helyi közösségi élet egyik legfontosabb színtere a holhuashi sem. A holhuashi egy üreges összekötözött fából készült, nádfedeles kis építmény, melyet rendszerint a parton a kikötőnél állítanak fel. A helyiek munka után itt pihenik ki fáradalmaikat, mesélnek egymásnak, kártyáznak és rádiót hallgatnak. Néhány szigeten nagyon szép helyiek által kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Félnapos szigettúra

Két különböző sziget megtekintése. Először egy helyi szigetre történik a látogatás, ahol többféle szuvenír bolt közül válogathatunk és vásárolhatunk szarongot ( a maldív férfiak egy öltözéke), festett polot és más egyéb kézműves tárgyakat.

Majd egy üdülősziget meglátogatása következik, ami nagyon modern, felszerelt sziget.

Lakatlan szigettúra

Az 1190 sziget közül, alig 200 sziget lakott, így könnyen lehet találni lakatlan szigetet. Az üdülőszigetről egy gyorshajóval történik az utazás a szigetre. Itt aztán zavartalanul lehet úszkálni az óceánban, snorkelingezni vagy éppen piknikezni.

Kirándulás dhoni-val

A dhoni csónak a Maldív-szigetek egyik legrégebbi szimbóluma. Ez egy kis fából készült csónak, különleges formája van és manapság már diesel meghajtással működik. A dhoni-s kirándulás remek szórakozási lehetőség.

Male' főváros (sziget) megtekintése

Megtekinthetjük a kormányzati épületet és számos történelmi házat. De sétálhatunk, akár csak a kikötő mentén is, ahol belecsöppenhetünk a helyiek mindennapi életébe, amely izgalmas élményt nyújt, főleg ha elérünk a halpiachoz.

Emellet vásárlási lehetőség is van Male-ban.

Éjszakai horgászat

Ha valaki szereti a horgászatot, akkor Maldív-szigetek az egyik legtökéletesebb helye arra, hogy gyakorolja a hobbiját.

Naplementekor indul a program a kishajóval egy az üdülőszigethez közeli zátonyra. Itt aztán hagyományos módszerrel lehet horgászni, zsineggel és egy kis csalival. Aki ügyes és horgára akad a hal, annak a szigeten el is készítik, megeheti.

Reggeli horgászat

Pirkadatkor indul a kirándulás, kis helyi csónakkal, a dhonival. Zsineget és csalit adnak felszerelésnek, amit kifogunk azt elkészítik.

Horgászat az azúrkék vizeken

Felejthetetlen élményt nyújt a maldív vizeken a horgászat e fajtája. Reggel vagy délután indítjáka programot, gyorshajóval és egy tapasztalt horgásszal. Egyszerre maximum 4 fő vehet részt rajta. 

Tengeralattjáró túra

Több mint 3 méteres mélységbe merülünk egy légkondicionált, nagyon jól felszerelt tengeralattjáróval.Elénk tárul a Maldív-szigetek csodálatos víz alatti élővilága a színes halak, növényzet stb. Mivel Maldív-szigetek 99%-a víz, így elmondható, hogy ezen utazás során látta az egész országot.

Hidroplán túra

Nézze meg Maldív-szigeteket úgy, ahogy csak a madarak látják, egy repülős túra keretében.

Lélegzetelállító fotókat készíthet a szigetekről és korallzátonyokról, mely örök emlék marad.

Láthatjuk, ahogy az atollok egyedülálló gyöngyszeméből egy nyaklánc bontakozik ki. 

Üvegfenekű hajókázás

Egy 10 személyes üvegfenekű kis csónakkal történik az utazás és 30 perces. Az üdülőszigethez közeli házi zátony élővilágát csodálhatja meg.

Snorkeling

A kristálytiszta vízben akár 30 méterre is el lehet látni. Ez a rövid utazás helyi kis csónakkal (dhonival) történik egy közeli zátonyra, ahol aztán szabadon lehet úszkálni és felfedezni a világ majdnem összes, csodálatos kis halát.

 

Vissza a szállástalálatokhoz