Visszahívást kérek!

Mézeshetek pocakosan - 7 Tipp Babymoon utazóknak!

Aktuality
Mézeshetek pocakosan - 7 Tipp Babymoon utazóknak!

Mézeshetek pocakosan - 7 Tipp Babymoon utazóknak!

2015-11-11

Mézeshetek pocakosan - 7 Tipp Babymoon utazóknak!

A Magyarországon évente születő többezer csecsemő többsége már világrajövetele előtt is utazik egyet. Az új trend neve „Babymoon“, azaz egy utolsó kényeztető utazás, amolyan gyerekváró nászút, babázás előtt. Amennyiben a háziorvos és a nőgyógyász hozzájárul, semmi sem szól a várandósság alatti utazás ellen. Egyre több szálloda és üdülési régió vetélkedik a “hármasban” érkező nászutasokra, és csalogatják a gyermeket váró szülőket különleges wellness és kényeztető csomagokkal.

7 Tipp Babymoon utazóknak!

A várandósság ideje alatt az utazás kockázatokat is rejt, hívja fel a figyelmet a Mondial Assistance orvosi hálózatának friss szakvéleménye.

A terhesség alatti utazás semmiképpen sem hasonlítható össze egy normális utazással. Nagyon specifikus kockázatok állnak fenn és utazás előtt meg kell tennünk a szükséges óvintézkedéseket.


Az utazásra a legkedvezőbb a második trimeszter, azaz a 13. és a 28. terhességi hét közötti időszak, hiszen a terhesség második harmadára már lezárult a kritikus első szakasz, vége a reggeli émelygős időszaknak, elmúlnak a szédülési rohamok és a pocak sem zavar még túlságosan.


Fontos a várandósságnak megfelelő utazási desztináció kiválasztása. Az igen meleg és párás klímájú, illetve erős hőmérsékletingadozású országokat éppúgy tanácsos kerülni, mint a magaslati tájakat, hiszen a babavárás a női szervezetet már a megnehezített feltételek nélkül is erősen terheli. Azokat az országokat is törölnünk kell a kívánságlistánkról, amelyek védőoltásokat írnak elő.  És minél közelebb van a szülés ideje, annál közelebbinek kell lennie az úticélunknak a saját otthonunkhoz.


Ügyeljünk a megfelelő közlekedési eszköz kiválasztására is. A trombózis megelőzésére fontos a mozgás és a sok folyadék. A vasút tehát ideális az utazáshoz. Ám ha autóval kelünk útra, tervezzünk be hosszabb utazási időt és iktassunk be rendszeres, mozgással fűszerezett pihenőket.  Ha pedig repülővel kívánunk utazni - ami legfeljebb a 28. terhességi hétig ajánlott  –  feltétlenül érdemes orvosunkkal konzultálni.


Mindenképpen állítsunk össze Babymoon egészség- és gyógyszer csomagot. Utazásunk céljától függetlenül vigyük magunkkal a terhességi könyvünket, a várandósok számára előírt vitamintablettákat, lázmérőt, és a várandósok számára veszélytelen fájdalom-, láz- és hasmenés-csillapító gyógyszert. Ezek legyenek mindig kéznél kézipoggyászunkban.


Már indulás előtt tájékozódjunk üdülőhelyünk orvosi ellátásáról és írjuk össze a legfontosabb címeket, telefonszámokat, jegyezzük fel utasbiztosítási kötvényünk, illetve a segélyhívó szolgálat telefonszámát.

A Babymoon-utazások során különösen fontos a megfelelő biztosítás nyújtotta védelem: Biztosításunk tartalmazzon az utazástól való visszalépésre, az utazás megszakítására vonatkozó fedezetet, valamint az utazás idejére szóló betegbiztosítást. A Mondial Assistance ezeket különböző utasbiztosítási csomagokban illetve külön-külön is kínálja. Ha előre nem látható komplikációk lépnének fel és ezért Ön és párja nem tudná megkezdeni az utazást, akkor ezzel Önök ugyanolyan védettséget élveznek, mint az üdülés során fellépő problémák esetén – az idő előtti szülési fájdalmaktól a koraszülésig.

 

Forrás: https://www.mondial-assistance.hu/content/394/hu/hasznos-informaciok/utazasi-tippek/mezeshetek-pocakosan-7-tipp-babymoon-utazoknak