Visszahívást kérek!

Mikulástúra Lappföldön

Aktuality
Mikulástúra Lappföldön

Mikulástúra Lappföldön

2015-11-11

 

  

Mikulástúra Lappföldön

 

MEGTELT!

 

Neked is régi álmod, hogy személyesen találkozzál a Mikulással Finnországban? Szeretnéd látni a Mikulás manóit a sarkköri postahivatalban, amint a gyerekek leveleit válogatják? Szívesen ülnél rénszarvas szánkón és örülsz, ha 70 husky kutya csahol körülötted?  Ha a válaszod igen, ez az út neked lett kitalálva.

Indulási időpontok: 2015. december 7-10.

Időtartam: 4 nap/3 éj.

Programleírás

1. nap Elutazás egy átszállást követően Rovaniemibe. Szállás elfoglalása, szabadidő.

Tensi Törpi Plusz: Tensi manóiskola, gyermek animáció a szálloda klubhelyiségében készülődés a másnapi Mikulás ünnepélyre.

2. nap Reggeli után fakultatív program: Exkluzív Mikulás ünnepély saját Mikulással egy rénszarvas farmon. Autóbuszos kirándulás egy rénszarvasfarmra, ahol a résztvevők bepillanthatnak a lappok mindennapi életébe, és barátságot köthetnek a helyiek legfontosabb társaival, a rénszarvasokkal. A program során mindenki kipróbálhatja a rénszarvas-szánkót, és rögtönzött KRESZ-vizsgát is tehet a rénszarvasszán hajtásból és erről jogosítványt is kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Délután szabad program, ebéd egyénileg, szaunázási lehetőség a faházakban vagy fakultatív program: Múzeumlátogatás magyar nyelvű vezetéssel (helyszínen fizetendő): Az „Arktikum" a világ legészakibb múzeuma, mely már kívülről is különleges építészeti látvány. Megismerkedhetünk a sarkkör növény- és állatvilágával, a lappok kultúrájával és Rovaniemi történelmével.

Tensi Törpi Plusz: Este kötényt veszünk, és közös mézeskalács sütésre hívjuk a gyerekeket a szállodában megrendezett Tensi Manóiskolába!

3. nap Reggeli a szállodában, majd közös kirándulás autóbusszal az Északi Sarkkörön található Mikulásfalvára, ahol ismét találkozunk a Mikulással, ezúttal a dolgozószobájában. Itt a csoportnak újabb lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező gyerekekkel együtt találkozzon a Mikulással. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít. Délután szabadidő, szaunázási lehetőség a faházakban vagy fakultatív program: Látogatás és husky szánkózás egy huskyfarmon. Utazás autóbusszal egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kék szemű husky várja a kis vendégeket. A kutyák lapp gazdáik segítségével bemutatót tartanak szán- húzásból. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó „lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy rövid kutyaszánkózáson a farmon.

Tensi Törpi Plusz: Este karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel a szállodában megrendezett Tensi Manóiskolában.

4. nap Reggeli a szállodában, szabadidő vagy fakultatív erdei motoros szánszafari: A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Első állomásunk egy befagyott folyó, ahol mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve halad.

Transzfer a repülőtérre, majd egy átszállást követően utazás Budapestre.

Szállás és program leírás

Ounasvaaran Pirtit Village*** Rovaniemi

Fekvés: Jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 8 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden faháznak saját szaunája van és érdemes kihasználni a jól felszerelt konyha előnyeit is.

Elhelyezés: Családonként jellegzetes finn faházakban. „Kis ház" - 1-4 fő számára alkalmas 1 hálószobával, konyhával, nappalival, szaunával „Nagy ház" 4-max 6 fő számra alkalmas 2 hálószobával konyhával,  nappalival, szaunával

Szolgáltatások: A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy tóparti tradicionális finn szaunája is van.

Exkluzív Mikulás ünnepély saját Mikulással egy rénszarvasfarmon.

Autóbuszos kirándulás egy rénszarvasfarmra, ahol a résztvevők bepillanthatnak a lappok mindennapi életébe, és barátságot köthetnek a helyiek legfontosabb társaival, a rénszarvasokkal.

A program során mindenki kipróbálhatja a rénszarvas-szánkót, és rögtönzött Kresz vizsgát is tehet rénszarvasszán-hajtásból és erről jogosítványt is kap. A nap fénypontja azonban

a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek.

Múzeumlátogatás magyar nyelvű vezetéssel (helyszínen fizetendő): az „Arktikum” a világ legészakibb múzeuma, mely már kívülről is különleges építészeti látvány. Megismerkedhetünk a sarkkör növény- és állatvilágával, a lappok kultúrájával és Rovaniemi történelmével.

Kirándulás autóbusszal az északi Sarkkörön található Mikulásfalvára, ahol ismét találkozunk a Mikulással, ezúttal a dolgozószobájában. Itt a csoportnak újabb lehetősége adódik, hogy a világ minden részéből ideérkező gyerekekkel együtt találkozzon a Mikulással. ellátogatunk a Mikulás postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít. Látogatás és husky szánkózás egy huskyfarmon. Utazás autóbusszal egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a kis vendégeket. A kutyák lapp gazdáik segítségével bemutatót tartanak szánhúzásból. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó „lapp taxit”, a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy rövid kutyaszánkózáson a farmon.

Erdei motoros szán szafari. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Első állomásunk egy befagyott folyó, ahol mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve halad.

Részvételi díj

Kétágyas „kis” házikóban (min. 2 fő főágy ár megfizetése esetén)

 • felnőtt/gyermek főágyon: 233 900 Ft/fő
 • 3. 4. fő gyermek pótágyon (0-12 év): 194 900 Ft/fő
 • 3. 4. fő felnőtt/gyermek (12 év felett) pótágyon: 204 900 Ft/fő
 • egyágyas felár: 45 900 Ft/fő

Négyágyas „nagy” házikóban (min. 4 fő főágy ár megfizetése esetén)

 • felnőtt/gyermek főágyon: 239 900 Ft/fő
 • 5. 6. fő gyermek pótágyon (0-12 év): 194 900 Ft/fő
 • 5. 6. fő felnőtt/gyermek (12 év felett) pótágyon: 204 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalma:

 • repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi –Helsinki-Budapest útvonalon
 • 3 éjszaka szállás az Ounasvaara Pirtit Village szálláshelyen
 • svédasztalos reggeli
 • repülőtéri transzferek
 • 3 órás autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
 • magyar nyelvű idegenvezetés, gyermek animáció
 • Tensi Manóiskola (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, barkácsműhely). A programok napi sorrendje változhat.
 • Tensi Mikuláscsomag

A részvételi díj nem tartalmazza:

Repülőtéri illeték: 48 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek), kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%, igény szerint baleset-, betegség- és poggyász biztosítás, fakultatív programok, termoruha.

Fakultatív programok

Félpanzió a szállodában (előzetes megrendeléskor)

Felnőtt: 36 000 Ft/fő/3 alkalom ital nélkül
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 12 000 Ft/ fő/3 alkalom, ital nélkül
Gyermek (4-12 év): 27 000 Ft/ fő/3 alkalom, ital nélkül

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

Felnőtt: 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-14 év): 34 000 Ft/fő

Látogatás egy husky farmon rövid husky szánkózással:

Felnőtt: 32 000 Ft/fő
Gyermek: (0-2 év): ingyenes
Gyermek: (2-14 év): 26 000 Ft/fő

Erdei motorszán szafari:

Felnőtt: 34 000 Ft/fő
Gyermek: (4-14 év): 26 000 Ft/fő

Termoruha bérlés 3 napra – fakultatív, csak előzetes jelentkezéssel:

Felnőtt: 12 900 Ft /fő/3 nap
Gyermek: (2-14): 12 900 Ft/fő/3 nap
Gyermek: (0-2 év) ingyenes

 

Forrás: http://www.tensi.hu/htmls/meses_mikulastura_lappfoldon.html