Visszahívást kérek!

Készülődés Karácsonyra

Aktuality
Készülődés Karácsonyra

Készülődés Karácsonyra

2015-11-23

Készülődés Karácsonyra

 

A karácsonyi készülődés az adventi időszakban veszi kezdetét. Az utcákon megjelennek a karácsonyi fények és otthonunkat apró díszekkel öltöztetjük fel.

 

Tennivalók, vennivalók

Ahhoz, hogy minden úgy sikerüljön karácsonykor, ahogyan szeretnénk, át kell gondolni a tennivalókat. De nemcsak átgondolni, leírni is érdemes.

  • Rögzítsük, mikor mit kell megcsinálni, hogy ne holtfáradtan essünk a karosszékbe szentestén! A teendőket már 3-4 héttel korábban elkezdhetjük.

 

  • A nagytakarítást ne hagyjuk az utolsó napokra! A lakás díszítését csak ezt követően érdemes elvégezni. Célszerű a nagytakarításon minél előbb túl lenni, utána már elegendők a kisebb rendrakások.

 

  • Gondoljuk át, mit szeretnénk ajándékozni! Ha mi magunk nem tudjuk elkészíteni, ajánlott időben, még december elején elindulni a boltokba. Ne feledkezzünk meg az ajándékcsomagolókról sem! Beszéljük meg előre, hogy mikor kihez megyünk vendégségbe és ki jön hozzánk.

 

  • Állítsuk össze a karácsonyi menüt! Írjuk össze a hozzávalókat! Elevenítsük fel a sütéssel, főzéssel kapcsolatos hagyományokat! Szerezzük be a tartós árukat (pl. szárazáruk, italok), így egyre kevesebb dolog marad a bevásárlólistánkon.

 

  • Tegyük vidámmá a karácsonyi készülődést! Lehet olyan találkozó a barátokkal, rokonokkal, ahol együtt készítünk apró ajándékokat. Vonjuk be a gyermekeket is! Próbáljuk meg az ajándékokat inkább magunk készíteni, mint áruházról áruházra futni. Készíthetünk adventi koszorút, karácsonyfadíszeket, aprósüteményeket és közben karácsonyi dalokat énekelhetünk.

 

  • Néhány nappal az ünnep előtt nézzük át az ajándéklistát, hiányzik-e valami! Csomagoljuk be az ajándékokat, és rejtsük el azokat. Ellenőrizzük, megvannak-e a karácsonyfadíszek, működik-e az égősor. Vegyük meg a még hiányzó élelmiszereket!

 

  • Osszuk be erőnket, és osszuk meg a feladatokat a családtagok között (bevásárlás, fenyőfavásárlás, takarítás, fadíszítés, asztalterítés). Vannak ételek, amelyeket előkészíthetünk, sőt elkészíthetünk már a karácsony előtti napon.

 

Forrás: http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/0906/karacsonyi-keszulodes-lelekben-es-a-konyhaban&nofb=true