Visszahívást kérek!

Mondial biztosítási tippek télen utazóknak

Aktuality
Mondial biztosítási tippek télen utazóknak

Mondial biztosítási tippek télen utazóknak

2015-12-11

7 Mondial biztosítási tipp télen útra kelőknek

 

Téli vakáció ide, amatőr kedvtelés oda, a síelés egy sport, melynek átlagosnál nagyobb veszélyeire, kockázataira is alaposan fel kell készülnünk, hogy örömeit mindnyájan maradéktalanul élvezhessük.

A várva-várt sívakációnk előtt szánjunk néhány hetet a felkészülésre. Érdemes személyre szabott edzésprogramot végezni, kezdőknek képzett síoktatóktól órákat venni. A síelés nem olcsó sport, illetve üdülési forma, a síterep, a sífelszerelés, a szállás, az oda-vissza utazás, valamint a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása egyaránt gondos előkészületet igényelnek.

 

Tippek a télen útra kelőknek:

1. Főszabály: Síeléskor, téli sportokhoz semmiképpen ne alsó kategóriás biztosítást válasszanak!

2. Gyógyíttatás: Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az E101-es (TB kártya) és a bankkártyához kapcsolódó balesetbiztosítás csak alapvető védettséget nyújt, komolyabb esetekben nem segítség.A téli sportok a szokásosnál is több veszélyt hordoznak magukban, amelyeknél a mentés és az ellátás is komolyabb felkészültséget igényel, és így nagyobb költséggel jár, elég csak a helikopteres, hegyi mentésre gondolni.

3. Üdülés megszakítása sérülés miatt: Ha például valamilyen – akár kisebb – sérülés miatt nem tudják folytatni síszabadságot a Magyarországon megvásárolt, igénybe nem vett síbérlet árát megtérítjük. A Mondial a fel nem használt szállásra is fedezetet nyújt a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételek szerint.

4. Ha az időjárás miatt nem síelhetünk: A Mondial Őrangyal biztosítása vígaszdíjat fizet, például ha a pályarendszer legalább 50 százalékát lezárták az időjárási körülmények miatt.

5. Sífelszerelés károk: a Mondiál téríti a megrongálódott (vagy ellopott, szállítónál elveszett) felszerelés árát is, sőt azt is, ha például baleset miatt le kell vágni rólunk a méregdrága síruhát.

6. Lavina esetén: Megtörténhet, hogy lavina miatt nem érnek oda a sírégióba, vagy nem tudnak hazaindulni. Ilyenkor is sok extra költség - szállás, étkezés - merülhet fel, melyekre a Mondial Őrangyal biztosítása szintén fedezetet nyújthat.

7. Ha mi okozunk balesetet: Ez az egyik legnagyobb és legkevésbé figyelembe vett kockázat. Ha bizonyíthatóan mi okozunk balesetet másoknak, és emiatt peres ügy indul, akár több millió forint is kevés lehet a károk megtérítésére, hiszen adott esetben a szállítás és gyógyíttatás költségein túl ránk terhelhetik az illető munkából való kiesését, rehabilitációs költségeit is. Mindenképpen érdemes magas keretösszegű felelősségbiztosítást is tartalmazó utasbiztositást kötni. A Mondialnál a felelősségbiztosítás max. 10.000.000,- HUF, messze a legmagasabb a biztosítási piacon.

  

 Biztosítás kötéshez kattintson az alábbi képre: