Visszahívást kérek!

5 szuper program húsvétra

Aktuality
5 szuper program húsvétra

5 szuper program húsvétra

2016-03-26

 

5 szuper program húsvétra

 

A húsvét nem csak a keresztény vallás egyik legnagyobb ünnepe. Az ősi kultúrákban ilyenkor köszöntötték a tavaszt és az új élet eljövetelét, ekkor zajlottak a legfőbb termékenységi szertartások, sőt, még a zsidó egyház pészah ünnepe, vagyis az egyiptomi fogságból való szabadulásra emlékezés is ilyen tájban zajlik. Nem csoda tehát, ha húsvét körül felpezsdül az élet. Senki sem maradhat ki a hosszúhétvégi forgatagból!

 

1. Éljenek a hagyományok!

Hollókőn lehetelten elszáradni. Amíg a falu sokszoknyás palóc lányai sorra eláznak, mi jellegzetes hely ételeket kóstolhatunk és megismerkedhetünk a gazdag hagyományokkal.

Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdőn szintén gazdag kulturális kínálattal készültek az ünnepre. Természetesen a locsolkodás itt sem marad el, de koránt sem az lesz a legizgalmasabb, hogy ki mennyire ázik el az ünnepen. A kirakodó vásáron mindenkinek beszerezhetünk valami apróbb ajándékot, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen ételeket fogyasztottak húsvétkor a különböző felekezetek tagjai.

 

2. Megújulás wellnesszel

Aki nem szeretné pacsuliszagban, vagy jeges vízre ébredve tölteni a hosszúhétvégét, az jól teszi, ha elébe megy a problémának. A locsolást úgy a legegyszerűbb elkerülni, ha a víz alatt maradunk!

Zalakaroson erre kiváló alkalmunk nyílik. A húsvéti egészséghétvégén a napot aquafitnesz foglalkozással indíthatjuk mind a három nap, majd különböző, illatos-édes szaunaszeánszok, száraz és nedves wellnessz programok gondoskodnak arról, hogy locsolás nélkül is szépek, firssek és termékenyek maradjunk.

 

3. Nyuszi a Balatonnál

Aki nyuszit szeretne látni, az utazzon a Balatonra! A nagy tó nem csak kánikulában és forró nyári éjszakákon izgalmas – a hosszúhétvégi családi programnak is ideális helyszíne. A kicsit Gyenesdiáson az igazi nyuszikkal is találkozhatnak, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumnál pedig nehéz izgalmasabb helyet elképzelni egy jó kis tojásvadászata. Balatonfüredre befut majd az első hajó, ezzel pedig kezdetét veszi az idei turisztikai idény is.

 

4. Mozduljunk ki a gyerekekkel!

 A húsvét nem csupán a feltámadás és a termékenység ünnepe, hanem egy kicsit a gyerekeké is.

Tiszaörvényen kalandos csoki tojás keresésre várják a legkisebbeket, Szigetszentmiklóson pedig a Kolompos Együttes dobja fel a családi programot. A legizgalmasabb tojáskereső móka viszont valószínűleg Agárdon lesz – a tó nádszigetei között ringatózva, egy hajó fedélzetén kutathatnak édesség után a szezonnyitó sétahajózás résztvevői.

 

5. Nevessünk sokat!

A húsvét egy vidám ünnep, nevessünk hát sokat. Erre az egyik legjobb alkalmat a szigetbecsei tojásfutás kínálja majd. Az izgalmas hagyomány a legények versengéséről szól. A nemzeti színekbe öltözött fiatalok futva igyekeznek minél több tojással megdobálni a közönséget – így hát jó, ha egészséges humorral és egy váltás ruhával készülünk!

 

Forrás:http://itthon.blog.hu/2016/02/25/5_szuper_program_husvetra