Visszahívást kérek!

Pünkösdi program ajánló

Aktuality

Pünkösdi program ajánló

2015-05-24

Pünkösdölés 2015.05.24

Hollókő ragaszkodik hagyományaihoz és népszokásaihoz. Az egyik ilyen a Pünkösd, amikor megelevenednek a pünkösdi népszokások az Ófaluban. A sok program – mint a népi játszóház, pünkösdi áldásosztás, néptánc-oktatás, népzenei koncert, népi mesék előadása, kézműves és gasztronómiai vásár – mellett bemutatásra került a híres örömkalács is. Ezen felül megválasztották az Ófalu Pünkösdi Királyát is, akinek viszont népi ügyességi feladatokat kellett a legjobban teljesítenie. Gyermek néptánccsoportok és a hagyományőrző egyesületek segítenek megismerni a régi palóc és keresztény hagyományokat. A palócföldi zenekarok népzenével készülnek.

Pünkösdi Várjátékok 2015.05.25

A Pünkösdi Királyság egy évig tart… de ilyenkor lehet csak kivívni. A Pünkösdi Várjátékok kapcsán a jelentkezőknek igen komoly próbatételeket kellett kiállnia a középkori hagyományainknak megfelelően fegyverforgatási-, lovas illetve egyéb ügyességi feladatok teljesítésével. A megválasztott Pünkösdi Király pedig egy évig birtokolhatja a Hollókő Várának Pünkösdi Királya címét!

Mindemellett a gyerekeket középkori játszótér, lovaglási lehetőségek, fegyverpróbák várták, a felnőttek számára a vásári forgatok, a finom nedűk és ízletes étkekkel kedveskedtek az egész nap során. A várélet felelevenítésében és a vendégek élménydús programjaiban helyi és környékbeli történelmi hagyományőrző csoportok lesznek a segítségre.

 

 

Hollókő