Visszahívást kérek!

Világ legjobb síterepe Franciaországban

Aktuality
Világ legjobb síterepe Franciaországban

Világ legjobb síterepe Franciaországban

2016-12-01

 

Les 3 Vallées, a világ legnagyobb sípályarendszere

 

A Les 3 Vallées a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A legközelebbi nagyobb város a tereptől északra Moutiers. 8 összekötött síterepből áll, melyeket modern sífelvonók kötnek össze. Olyan nemzetközileg is ismert sípályák tartoznak bele, mint pl. Méribel, Val Thorens és a bájos Ménuires.

A sípályarendszer 50%-a könnyű pályákból áll (zöld és kék jelzésűek 312 km) a másik 50%-a a tapasztalt síelőket várja (piros 216 km, fekete jelzésűek 72 km).  

85%-a a sípályáknak 1800 m felett található, melynek köszönhetően a Les 3 Vallées optimális hóbiztossággal rendelkezik decembertől április végéig.  180 felvonó áll a síelők rendelkezésére. A 8 síterep gazdag választékot nyújt mind a síelés és a síelés utáni programok és események terén.

A síterep legszebb része kétségkívül Val Thorens, ahol több olyan felvonó is van, amely 3000 m fölé visz.

 

Szállásajánlatok  Les 3 Vallées

 

Val Thorens-t választották a Világ legjobb síterepének  

Korábban 2013-ban és 2014-ben is a francia síterep volt a Világ legjobb síterepe. 2016-ban pedig harmadszor nyerte el a szavojai Val Thorens a World Ski Awards "Világ legjobb síterepe" címét! 

A kiválasztási folyamatban a világ összes tájáról érkező turisztikai- és síelési szakember vett részt. Illetve több millió on-line szavazat érkezett a nagyközönségtől is. Az ún. "World Ski Awards" díj a "World Travel Awards" egyik alkategóriája, melyet magát a turisztikai ágazat Oszkár díjaként tartanak számon.   Val Thorens, a 3 Vallées sípályarendszer legmagasabb pontja és egyben Európa legmagasabban fekvő sípályájának is számít. Val Thorens az elmúlt években számos beruházással fejlesztette a sílifteket, felvonókat és szálláshelyeket. A 2016/17-es szezonban 2016. november 26-tól 2017. május 1-ig tart nyitva a síterep.

 

Forrás: http://ee.france.fr/hu