Visszahívást kérek!

Párizsból kitiltották a régi, környezetszennyező autókat

Aktuality
Párizsból kitiltották a régi, környezetszennyező autókat

Párizsból kitiltották a régi, környezetszennyező autókat

2016-12-01

 

Párizsból kitiltották a régi, környezetszennyező autókat

 

Párizsban 2016. július 1-től kitiltották a forgalomból az 1997. január 1 előtt gyártott autókat a hétköznapokon.   Idén július elsejétől tehát az 1997. január 1 előtt forgalomba helyezett furgonok, személygépkocsik (dízel és benzines is), illetve az 1999. június 1-nél régebbi motorkerékpárok nem közlekedhetnek Párizs belterületén, hétköznapokon 8.00 és 20.00 óra között. Ez a rendelet a külföldi rendszámú járművekre is vonatkozik! A rendelet a Boulevard Phériphérique-en belül eső városrészre vonatkozik, maga a Boulevard Phériphérique körgyűrű nem érintett már. 

Ezzel a rendelettel terjesztették ki a tavaly életbe lépő, a párizsi levegő minőségét javítani hivatott jogszabályt. Ez ugyanis már kitiltotta a fővárosi utakról a 2001. október 1. előtt gyártott nagy méretű haszonjárműveket és autóbuszokat.  

A tiltással párhuzamosan szélvédőmatricákat is bevezettek, amelyeket a károsanyag-kibocsájtás alapján osztanak ki (1997 előtt gyártott autó nem kaphat ilyet), amely alapján a forgalomcsillapított övezetekbe a behajtást tudják majd ellenőrizni a rendőrök, illetve ez alapján kezdhetik meg az autók kitiltását az esetleges forgalomkorlátozások esetén.    2016. szeptember 1-től alkalmanként 35 eurós büntetést kell fizetni a szabályszegőknek, 2017. január elsejétől pedig már 68-375 Euróig terjedhet a büntetés.

A nem Franciaországban bejegyzett járművekre, főként túristák autóira 2017. április 1-től kötelező a matrica megvásárlása.Ebben a tekintetben a nem Franciaországban bejegyzett autók és teherautók 2017 elejétől vásárolhatják meg a Crit'Air matricát.

 

Forrás: http://ee.france.fr/hu