Visszahívást kérek!

A hétvégén elstartolt a magyar síszezon

Aktuality
A hétvégén elstartolt a magyar síszezon

A hétvégén elstartolt a magyar síszezon

2016-12-13

 

 

 

Elstartolt az eplényi sípálya, felkészül Mátraszentistván

Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel a hétvégén megnyílt az eplényi síaréna. Mátraszentisvánon kedden kezdik a hóágyúzást, és szombaton már ott is várják a sízőket.

Az idei szezonban több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogató sízők. Többek között változott a létesítmény neve, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, valamint a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új, száz férőhelyes étterem. Új épületbe költözött a teljesen megújult síkölcsönző, amelynek bővült a kínálata is. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet vásárolni.

 

Ebele Bálint, a Síaréna Kft. cégvezetője elmondta: 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani. A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok is – fűzte hozzá.

A hétvégétől üzemelni fog az Audi Sport 4 üléses felvonó, valamint nyitva lesz az A1-es pálya és a T1-es tanpálya! Reggel 9:30-tól este 19:00-ig tart nyitva a sportlétesítmény.

 

Hójelentés Eplény

 Mátraszentistván

A tervek szerint szombaton nyit a mátraszentistváni sípark, a területen kedden kezdik a hóágyúzást. Amennyiben a hideg órák száma is kedvezően alakul, akár fél méteres hóvastagsággal nyílnak meg szombaton a sípark felső pályái (5-ös, 6-os pályák), a SíoktatóPark, és a hozzájuk tartozó sílifteket. Az első napon 50% jegyár kedvezménnyel kedveskednek a szezon első lesiklóinak! A folyamatosan működő webkamerákon keresztül bárki figyelemmel kísérheti az ágyúzást és később a hó mennyiségének alakulását is.

 

Forrás:turizmus.com/utazas, siarena.hu