Visszahívást kérek!

Albánia fakultatív programok

Albánia fakultatív programok

 

Berat

alban_fak_02.jpg

 Találkozás a szálloda recepcióján, majd utazás Berat-ba. Utunkat a hegyek felé vesszük, ahol a Tomori-hegység hófödte csúcsa, mintegy védelmezőként magasodik Berat óvárosa felett. Berat, Albánia egyik múzeumvárosa, 2008-tól az Unesco Világörökség része. Ezerablakos városnak is nevezik. Először megállunk a Citadellánál, mely Európa egyik legrégebbi és legnagyobb és még ma is álló fellegvára, ahonnan megcsodálhatjuk az alatta fekvő várost és a folyót.

Rövid séta után, látogatás az Onufri Múzeumban, ahol megtekinthetjük a balkán egyik legnagyobb ikongyűjteményét.Ebéd után megtekintjük a Mangalem és Gorica negyedet, melyek az Osum folyó partján helyezkednek el. Kis kőházak, szűk utcácskák között haladunk, melyek, mintha odatapadtak volna a hegy oldalához.

 

Az ár tartalmazza a belépőt a Citadellába és az Onufri Múzeumba.

 

Ár: 35 Eur - felnőtt, 20 Eur – gyerek 12 éves korig

 

 

Pogradec-Saint Naum Kolostor-Ohrid

alban_fak_05.jpg

 Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Pogradec városába, ami az Ohridi-tó partján fekszik festői hegyek ölelésében.

Az Ohridi-tó 347 km2 területű, legmélyebb pontja 289 méter mély. Továbbutazás a Szent Naum kolostorba. A kolostor a tó felett egy sziklás dombon épült. Szent Naum gyógyító és csoda-tévő volt a 10. században. Munkásságát a kápolna – Michael és Gabriel arkangyaloknak felszentelt - freskói őrzik.

Továbbutazás a Fekete Drin folyó torkolatához, melynek érdekessége, hogy vize az Ohrid-tóba ömlik. Fakultatív ebédelési lehetőség egy helyi étteremben. Továbbutazás Ohrid-ba. Városnézés idegenvezetővel: a Szt. Cyril és Szt. Method szobrok, Alsó és Felső kapu, Szent Zsófia templom és a római amfiteátrum megtekintése.

Túránk az ochridi piacon ér véget. Hazaútban rövid megálló Struga városkában, a Fehér Drin folyó forrásának „hazájában”.

 

Az ár tartalmazza a belépőt a Szent Zsófia templomba.

 

Ár: 45 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig

 

 

Jeep túra a Karavasta öbölben

alban_fak_06.jpg

 Kihagyhatatlan élmény!

A Divjaka Nemzeti Park déli részén, a Karavasta és a Godulla lagúnák között, homokos dűnék mentén, sűrű fenyvesek között az Adriai-tenger legszebb partrészén élvezhetjük ezt a kirándulást.

Ha szerencsénk van, a kirándulás alatt lehetőség nyílik a dalmát pelikánok egyik ritka példányát is megcsodálni.
A két lagúnát három csatorna köti össze, melyeket kis homokos szigetek tarkítanak. Itt megfigyelhetjük a helyi vizi élővilágot és ideális hely egy madárlesre. Ebéd után szabadprogram, strandolási lehetőséggel.

 

Ár: 60 Eur – felnőtt és gyerek - minimum létszám 5 fő.

 

 

APPOLONIA

alban_fak_01.jpg

 Találkozás a szálloda recepcióján, majd kb. 1,5 órás utazás Apollonia városába, Fier városka érintésével.

Apollonia –az Adria egyik legnagyobb antik városa volt. A görögök alapították i.e. 588-ban.

Városnézés idegenvezetéssel, az ország egyik legfontosabb régészeti központjában.

Fier – A város neve vásárt jelent és a termékeny myzeqei síkság központja, de ma már inkább ipari város. A legszembetűnőbb látnivaló az új mecset két magas minaretjével és egy hasonló nagyságú ortodox templom. Széles főutcáján találjuk a legjobb éttermeket és boltokat.

Továbbutazás a második legnagyobb kikötővárosba Vloraba. Érkezés után lehetőség nyílik gyönyörködni a város szépségében, mint a Függetlenség Emlékműve, amely a Zászlók terén, a város központjában áll. Az emlékmű mintegy 17 méter magas bronzkompozíció, négy híres szobrász készítette és 1972. november 28-án avatták fel. A parkban található Ismail Qemali - az első albán miniszterelnök – szobra is.

Dél körül hajókirándulás a Karaburun-félsziget körül. Itt találkozik a Jón és az Adriai-tenger. A hajóról látható a hírhedt, Sazan sziget is, mely idáig katonai bázis volt. Láthatjuk a Haxhi Aliu kalóz barlangot is, majd egy kis strandon lehetőség nyílik egy rövid fürdőzésre a kristálytiszta vizű tengerben. Szabadidő után visszatérés Vlorába, majd a szállodába.

 

Az ár tartalmazza a belépőt az Apollonia Archieológia Múzumba és a hajójegy árát.

 

Ár: 50 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig

 

 

SHKODRA

shutterstock_97928588_-_theth_volgy.jpg

 Utazás az északi fekvésű Shkodra városába, majd körbeutazás a hasonló nevű tó körül.

Továbbutazás a montenegrói határ felé. Megcsodálhatjuk a gyönyörű hegyvidéket. Utunk gyönyörű völgyeken keresztül és a Prokletije hegyvonulat mentén vezet. Az autóút a tengerszint felett 1700 méterig tart, onnan kb. 3 km út a rádióállomás, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Theth völgyére, mely a Jezerka hegység legmagasabb csúcsa.

Továbbutazás Shkodra központjába, ahol lehetőség nyílik megtekinteni a mecsetet és a Marubi Múzeumot.

 

Ár: 40 Eur - felnőtt, 20 Eur – gyerek 12 éves korig

 

 

Egész napos Tirana és Kruja városlátogatás

alban_fak_04.jpg

 Fedezze fel Albánia fővárosának, Tiranának legfontosabb látnivalóit!
Tirana új és óvárosának legfontosabb látnivalói kerültek kombinálásra a program során, hogy Albánia történelmében utazást tehessünk. Idegenvezetőnk rövid történelmi áttekintést ad az országról, majd séta a városközpont felé. Látogatás a Nemzeti Történelmi Múzeumban.

Ezt követően séta a Piramishoz, mely Albánia teljhatalmú diktátorának, Enver Hoxha-nak, saját lánya által tervezett Mauzóleuma. Mielőtt belépnénk Tirana „Blloku” (Blokk) városrészébe, megtekintjük a „Post Bllok” emlékművet, mely a terrort, a paranoiát és az elszigetelődést jelképezi, mint a diktatúra eszközeit.

A látogatás után ebédszünet. Idegenvezetőnk a helyszínen tud éttermet javasolni igényeiknek megfelelően.

Ezután utunkat Kruja irányába vesszük, mely az albán ellenállás szimbólumává vált a török kori időkben, az albán nemzeti hős, Szkander Bég irányítása alatt. A „Kereszténység védelmezője” címét azzal szerezte, hogy 25 évig tartotta fel a török seregeket. Látogatás a Szkander Bég Múzeumban és a gazdag Néprajzi Múzeumban. Látogatás a híres Kruja-i bazárban, ahol a legjobb kézműves termékeket és szuveníreket vásárolhatjuk meg.

 

Ár: kb. 27 EUR/fő

 

Az ár tartalmazza: angol nyelvű idegenvezetést magyar fordítással, transzfert, belépőt a Nemzeti Történelmi Múzeumba és a Szkander Bég Múzeumba.

 

Az ár nem tartalmazza: ebéd, borravalók.

 

 

Egész napos Durres városlátogatás

alban_fak_03.jpg

 Durres egyike Albánia legrégebbi városainak, valamint az ország első és talán legfontosabb egykori görög kolóniája. Az egykori Corcyra (mai Korfu) szigetről ideérkező telepesen i.e. 627-ben alapították. Az ókori görög és római költők „Csodálni való városnak” nevezték templomai, szobrai és más épületei miatt.

Ma már csak kevés rom emlékeztet minket a város dicső napjaira, főképp a földrengések miatt. A város folyamatos lakott terület volt története során, s ennek megfelelően alakult át. Megtekintjük együtt az Amfiteátrumot kívülről, akik azonban közelebbről is szemügyre vennék az Amfiteátrumot, belépőjegy vásárlása mellett megtehetik.

Látogatásunkat a Cantina Scanderbeg likőrgyárban folytatjuk, mely az „Ali Kelendi” élelmiszergyár részét képezi. Az 1960. július 10-én átadott Tirana – Durres országút mentén fekvő gyár látta el egész Albániát likőr esszenciákkal. Az itt készült likőrök természetes, Albániában megtalálható alapanyagokból, különböző növényekből és gyümölcsökből készülnek. Itt készítik titkos recept alapján a híres „Gjergj Kastrioti Skënderbeu” konyakot. Kóstoló után visszautazás a szállodába.

 

Ár: kb. 16 EUR/fő

 

Az ár tartalmazza: angol nyelvű idegenvezetést magyar fordítással, transzfert, belépőt a likőrgyárba.

 

Az ár nem tartalmazza: ebéd, belépőt az Amfiteátrumba, borravalók.

 

Albánia utazási ajánlatok!