Visszahívást kérek!

Bulgária fakultatív programok

Bulgária fakultatív programok

Fakultatív programok Bulgáriában

 

" Az Orient kincsei"- Isztambul 2 napos kirándulás

Képtalálat a következőre: „istanbul”

1. nap: A déli órákban megérkezünk Isztambulba, ahol egy hamisítatlan török ebéddel kezdjük a napot a város központjában. A nap folyamán megtekintjük a legfőbb nevezetességeket, mint például Ahment Szultán mecsetjét, a Kék mecset, amely égbenyúló minaretei és belső dekorációjának köszönhetően lett világhírű. Ellátogatunk a Hippodromhoz és az oszmán építészet jegyében épült Topkapi Palotához, melyet II. Mehmet építtetett

Fakultatív programok:

  • " Isztambuli éjszaka"- vacsorával es show műsorral
  • " Ázsia és az éjszakai fények"- Este buszos túrát teszünk Isztambul belvárosában, majd teszünk egy kitérőt a halpiacra, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi italokat. Ezután átkelünk a Boszpruszon és megérkezünk az Ázsiába. Itt panorámaszünetet tartunk ahol lehetőség lesz fényképezni.

2. nap: Reggeli, majd szabad program

Fakultatív program: " Ázsia és Európa között"- Izgalmas hajózás a Boszporuszon, lenyűgöző oszmán paloták, luxus hotelek, privát nyaralók, korszerű lakónegyedek mellett. Majd a világhírű Grand Bazaar ( Nagy Bazár) megtekintése, ahol lehetőség nyílik begyűjteni néhány emléket nyaralásunkról. Délutáni indulás Isztambulból, késő esti érkezés a hotelekbe.

 

Isztambul 1 napos kirándulás

Képtalálat a következőre: „istanbul”

Késő esti indulással, reggel megérkezünk Isztambul gyönyörű városába. A nap folyamán megtekintjük a legfőbb nevezetességeket, mint például Ahment Szultán mecsetjét, a Kék mecset, amely égbenyúló minareteiről és belső dekorációjának köszönhetően lett világhírű. Ellátogatunk a Hippodromhoz és az oszmán építészet jegyében épült Topkapi Palotához, melyet II. Mehmet építtetett. A déli órákban egy igazi török ebéddel koronázzuk meg a napot a város szívében - Fakultatív program: " Ázsia és az éjszakai fények"- Este buszos túrát teszünk Isztambul belvárosában, majd teszünk egy kitérőt a halpiacra, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi italokat. Ezután átkelünk a Boszpruszon és megérkezünk az Ázsiába. Itt panorámaszünetet tartunk ahol lehetőség lesz fényképezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Déli- Part" Szozopol és a Ropotamo folyó

( egész napos kirándulás) Reggeli indulás után, elsőként csónakázás motorcsónakkal a természetvédelmi parkban található Ropotamo folyón. Később Szozopolban ebédelünk egy helyi étteremben majd az óváros macskaköves utcáin sétálva megérkezünk a Szent Mária-templomhoz- itt szabad program következik. Ezután indulunk Burgaszba, ahol lehetőség van a Burgas Plaza-ban vásárolni. Késő délutáni indulás a Sunny Beach-re.

 

 

 

 

 

" Bolgár Riviéra"- Várna & Aladzsa kolostor

Képtalálat a következőre: „várna”

(egész napos kirándulás) Utunk során -északi- tengerparton- a Balkán- hegység lejtőin keresztül, a festői területen lévő Aladzsa sziklakolostorhoz látogatunk el, amely a 13. századból maradt fenn . Továbbmegyünk Várnába, a magyar múlttal rendelkező híres tengerparti városba, itt elfogyasztjuk ebédünket egy helyi étteremben. Szabad program keretein belül felfedezhetjük a várost vagy ellátogathatunk a Delfinariumba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„ A Fekete- tenger gyöngyszemei"- Balchik, Aladzsa kolostor

Képtalálat a következőre: „balchik”

(egész napos kirándulás) Reggeli indulást követően, az északi- tengerparton a Balkán- hegység lejtőin keresztül, a festői területen lévő Aladzsa sziklakolostorhoz érkezünk meg, amely még a 13. századból maradt fenn. A kolostor megtekintése után a lenyűgöző tengerparti városkába, Balchikba megyünk tovább, ahol az egykori román királynő, Mária közvetlen tengerparti nyári rezidenciáját („A csendes fészek”) és botanikus kertjét látogatjuk meg. Majd a város egyik helyi éttermében elfogyasztjuk ebédünket és majd csak a késő délutáni órákban indulunk vissza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neszebar Panoráma (félnapos kirándulás)

 

A délutáni órákban indulunk busszal az ország egyik legrégibb településébe, Neszebárba. Az UNESCO Világörökség részét képező óváros macskaköves utcáit egy séta keretében fedezzük fel. A séta során több bizánci stílusban épült templomot is megtekintünk, melyek múltja egészen a középkorig nyúlik vissza. Az ezt követő szabad program keretein belül még alaposabban fel lehet fedezni a várost és lehetőség nyílik emléktárgyak vásárlására is.

 

 

 

 

 

Kirándulás az Ali Baba hajón
Bő félnapos program. Napozóterasszal ellátott hajóval elhajózunk a
Kaliakra fokig, ott kikötés a tengeren, úszási lehetőség. Ebéd a hajón,
roston készített hal és saláta, animáció, all inclusive italfogyasztás a teljes
program alatt. Időtartama: kb. 4 óra
Indulási nap: Csütörtök kb. 08:45
Ár: 64 leva/felnőtt, gyereknek 32 leva (Az árak tájékoztató jellegűek)

 

 

Neszebár

Bulharsko
Egész napos kirándulás a bolgár tengerpart magyarok által talán legismertebb,
1983-óta az UNESCO világörökség részét képező városába. Megtekintjük a
félszigetként a tengerbe nyúló hangulatos Óváros középkori templomromjait.
Szabadprogram. Ajándékvásárlásra a legideálisabb hely. Az utcákon ipar- és
népművészek kínálják portékáikat.
Indulási nap: Péntek kb. 08:00
Ár: 70 leva/felnőtt, gyereknek 34 leva (Az árak tájékoztató jellegűek)

 

 

 

 

 

 

 

Várnai Delfinárium és az Aladzsa kolostor
Félnapos program, a felnőtt közönség részére is érdekes Delfinárium kb. háromnegyed
órás műsorának, majd a híres, sziklafalba vájt Aladzsa kolostor romjainak
megtekintése. A szabadprogram keretében megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel,
valamint sétálhatnak és vásárolhatnak a városközpontban.
Indulási nap: Kedd kb. 13:30
Ár: 58 leva, gyereknek 40 leva (Az árak tájékoztató jellegűek)

Tájékoztató információk

A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőknél. A fenti árak tájékoztató jellegűek, a program- ill. árváltoztatás jogát fenntartják. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák. Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.