Visszahívást kérek!

Kréta fakultatív programok

Görögország, Kréta fakultatív programok

Fakultatív programok Krétán

Kelet-Kréta

Knosszosz és Heraklion városnézés A kirándulás során fény derül a krétai emberek titkaira és bepillantást nyerhetünk életükbe. Utunk során olyan érzésünk támad, mintha visszautaztunk volna az időben egészen a Minoszi Civilizáció fénykoráig, amikor Kréta a spiritualitásáról világhírű volt. Meglátogatjuk Európa első palotáját és belemerülünk a mítoszok tengerébe. A Labirintus szűk folyosóin sétálva nyomon követhetjük, a rajzok és a szimbólumok segítségével, a 4000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődési folyamatát, miközben érezzük a nagy Minosziak misztikus jelenlétét. A mítosz újra életre kel miután meglátogattuk a nagy Minosz Király palotáját Knosszosz városában. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Kávézókkal és üzletekkel tarkított kirándulásunk során számos látnivalót megtekinthetünk, mint a közelmúltban felújított történelmi múzeumot, amely többek közt Knosszosz eredeti maradványait, arany ékszereket és a korszak vésett kőtábla maradványai őrzi.

 • Ellátás:nincs
 • Időtartam: egész nap
 • Ár:40 EUR
 • Gyermekár 2-11,99: 20 EUR

 

Kirándulás Kelet–Krétán - Spinalonga és Agios Nikolaos Az egyik legkedveltebb program során a Mirabello-öböl csendes vizein keresztül hajózunk el Spinalogna szigetéig. Elounda kisváros partjával szemben találjuk a régen a velenceiek által erődítményként használt Spinalonga szigetre épített lepratelep szinte érintetlen maradványait, épületeit. A szigeten lévő velencei kastély az egyike azoknak, melyet a török megszállás alatt egyszer sem sikerült bevennie az ellenségnek. Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük eme kis sziget szomorú történetét. Ezek után tovább hajózunk a Kolokytha-öbölbe, ahol kedvünkre úszhatunk egyet a kristálytiszta vízben és elfogyaszthatjuk ebédünket. A koradélutáni órákban továbbindulunk Agios Nikolaos festői kisvárosába, ahol a városközpontban lévő kis tavacska környékén sétálgathatunk, vagy a számos kávézó egyikében kényelmesen kávézhatunk egyet, mielőtt visszaindulnánk a szállodáinkba.

 • Ellátás:nincs
 • Időtartam: egész nap
 • Ár:55 EUR
 • Gyermekár 2-11,99: 27,5 EUR

 

Szamária-szurdok - túra Ezt a látnivalókban bővelkedő programot leginkább a túrázás és a természet szerelmeseinek ajánljuk. Meglátogatjuk Európa legszebb és leghosszabb (18 km) szurdokát. Az északi partszakaszon, a fehér hegyeken át egészen az Omalos fennsíkig vezető lenyűgöző buszút után elénk tárul a kihívás, a meghódítandó szurdok: idegenvezető segítségével végig sétálunk a hihetetlenül gyönyörű és sokféle természeti szépségben bővelkedő tájon! Kréta ezen erdejében felfedezheti az egyedülálló helyi állat- és növényvilágot! Kalandtúránk a Líbiai-tengernél, Agia Roumeliben ér véget: egy érintetlen halász falucska, ahol lehetőségünk nyílik egy frissítő úszásra a tengerben, illetve egy kellemes ebédre, mielőtt hajóval továbbindulnánk Chora Sfakion vagy Sougia kikötőjébe, ahonnan busszal indulunk vissza a szállodákba. Ezzel az egész napos kirándulással egyedülálló tapasztalatra tehet szert abban, hogy mekkora természeti különbség is van az északi és a déli, a hegyes és a tengerparti tájak között. Kifejezetten az a program, amin részt kell venni, ha Krétán járunk!!!

 • Ellátás:nincs
 • Időtartam: egész nap
 • Ár:62,5 EUR
 • Gyermekár 2-11,99: 31 EUR

 

Aqua Park – csúszdapark Kalandozzon egyet a „víz világában”! Látogasson el Görögország egyik legnagyobb Aqua Parkjába, ahol rengeteg féle csúszda, medencék és egyéb vízi játékok várják. Izgalmas és szórakoztató nap vár Önre és családjára, barátaira, fedezzék fel a parkot és próbáljanak ki minden játékot, amit csak szeretnének! A legjobb választás, ha a nyári forrósában lehűtené magát és még élménydúsabbá tenni a nyaralását!

 • Ellátás:nincs
 • Időtartam: egész nap
 • Ár:33 EUR+ belépő
 • Gyermekár 2-11,99: 33 EUR+belépő

 

Krétai est Egy nevetéssel és izgalmakkal teli este egy igazi hagyományos krétai hegyi faluban. Próbálja ki a helyi ételeket, fogyasszon a temérdek borból, és élvezze közben a tradicionális görög zenét, táncot és dalokat. Egy élő show műsor részese lehet, ahol a táncosok színes ruhákban járják a táncot, a zenészek pedig játszanak a lantokon és a „bouzouki”-kon. Ne halassza el a lehetőséget, hogy kipróbálja a görög táncok egyikét a színpadon!

 • Ellátás:vacsora+bor
 • Időtartam: fél nap
 • Ár:43 EUR
 • Gyermekár 2-11,99: 43 EUR

NYUGAT-KRÉTÁRÓL

Knosszosz és Heraklion városnézés – kb. 50 EUR

Szamária-szurdok – túra – kb. 47 EUR

 

Tájékoztató információk

A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató jellegűek,  a program- ill. árváltoztatás jogát fenntartják. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák. Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.