Visszahívást kérek!

Városkártyák, Programok Liszabonban

Városkártyák, Programok Liszabonban
 

Lisszabon, a szerelemváros

 

Kicsit talán elfogult vagyok Lisszabonnal kapcsolatban, mert jelenleg is itt tengetem mindennapjaimat. De talán pont ezért teljesen magabiztosan állíthatom, hogy akinek egyszer a portugál fővárosban földet ér a lába, az sosem felejti majd el.

 

 Kapcsolódó kép

 

Amikor leszálltam a repülőről az első gondolatom az volt, hogy Lisszabonnak tényleg más illata van. Amikor elkezdtem portugálul tanulni, olvastam pár dalszöveget és azokat lefordítgatva mindig belebotlottam abba, hogy Portugáliának tényleg van egy jellegzetes illata. Ami semmivel nem összekeverhető.

És valóban: amint Lisszabonban földet ért a lábam, az orrom is megtelt ezzel a különleges illattal, ami azóta is mindenhova elkísér. De nem ez az egyetlen ok, amiért az ember két perc alatt szerelembe esik a fado otthonával.

A macskaköves utcákon botladozva folyamatosan gyönyörű terekbe, eldugott kis utcákba futunk bele. Lisszabon a maga 100 négyzetkilométerével nem számít a bejárhatatlan városok közé, azonban még így is rengeteg látnivalót kínál.

De mit nézzen meg mindenképp az ember, ha nem hónapjai, hanem csak pár napja van az ’illatos város’ bebarangolásához?

Először is, pattanjunk fel a 15-ös villamosra, és csodáljuk meg Lisszabon egyik legismertebb kerületét, a Belém-negyedet, ami többek között arról híres, hogy a portugál felfedezők – köztük Vasco da Gama- hajói innen indultak tengerentúli útjaikra. Akit nem különösebben villanyoznak fel a történelmi vonatkozások, annak sem kell csüggednie!

 

 

 

 

Kapcsolódó kép

Kapcsolódó kép

Kóstold meg a híres portugál sütit, a Pastel de Belem-et, majd látogasd meg a Szent Jeromos-kolostort, ami az egyik legjelentősebb (és leggyönyörűbb) épület az egész városban! Ha Belémben jársz, akkor természetesen a Belém-tornyot és a Felfedezők emlékművét se hagyd ki!

Ha valami különleges kincset is hazavinnél utadról, de nem akarsz megint egy hűtőmágnessel gazdagodni, akkor irány a LX Factory, ahol egy trendi kirakodóvásárban hihetetlen izgalmas dolgokra lelhetsz, és a gyönyörű könyvtár is egy pillanat alatt magába szippant majd.

Hazafele lesd meg a Praça do Comércio-t, vagyis a Kereskedők terét, ami az 1755-ös földrengésig a királyi palota helyszíneként szolgált.

Hazafelé sétálj egyet a Tejo folyó partján, majd kapd el a naplementét egy rooftop bár tetejéről nézve, ahol portugál slágerek szólnak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap, ha erőt gyűjtöttél és egy galão -helyi tejeskávé- segítségével elindítottad a napot, fedezd fel Alfamát, az óvárost és barangolj a grafittivel ékesített házfalak rengetegében, egyenesen a Castelo de Sao Jorge névre hallgató várba!

A Santa Justa felvonó is pazar kilátást kínál, de talán a várból még szebben be lehet látni egész Lisszabont. A napot zárd egy kellemes fado esttel, vagy hajts le egy pohár sangriát Barrio Altoban, ahol a legéletteltelibb az éjszakai élet.Lisszabonban járni életérzés, ezt mindenki alátámaszthatja, aki valaha is betette a városba a lábát.Ha Te sem maradnál le erről az élményről, akkor fogadd szeretettel ajánlatainkat!https://www.utazasszervezo.hu/utazas-kereses/1?es=0&sb=0&ci=176&dl=2002&an=&df=&dt=&ti=0&ai=&ar=0&bi=0&du=0&at=0&pa=0&sd=0&ap=&to=