Visszahívást kérek!

Törökország-Alanya fakultatív programok

Törökország-Alanya fakultatív programok

 

Demre-Myra-Kekova kirándulás

torok_myra-kekova.jpg

Egész napos kirándulás, melynek során összekapcsolhatjuk a páratlan szépségű ókori romok megtekintését napozással és hajózással és megcsodálhatjuk Kekova-sziget közelében az elsüllyedt város maradványait. A mai Demre városa mellett, Myrában találhatóak a lykiai temetkezés legkülönlegesebb emlékei is és emellett megtekinthetjük a gyermekek és hajósok védőszentjének tartott Szent Miklós Templomát is, amely napjainkban múzeumként üzemel. A kirándulást ajánljuk minden olyan utas számára, aki kikapcsolódásra vágyik, ugyanakkor szeretné megtekinteni a fent említett nem mindennapi látnivalókat.

 

 

Pamukkale és Hierapolisz

torok_pammukale.jpg

Egész napos kirándulás Törökország legismertebb látványosságához, amely a világ egyik ritka csodája és az UNESCO Világörökség része. Pamukkale egy lépcsőzetes fehér vízesés, melyet egy forró vizű mészkőforrás hozott létre és melynek eredményeként cseppkövek, mélyedések és varázslatos mesebeli mészkőtáblák jöttek létre. Ugyanennyi örömünk származhat az ókori Hierapolis felfedezéséből, mely a színházzal, a temetővel, a római fürdővel és az Agorával kápráztat el minket. A program során megmártózhatunk Kleopátra fürdőjében, amely a legendák szerint a csodaszép királynő szépségének forrása.

 

 

Alanya városnézés és hajókirándulás

torok_hajokirandulas.jpg

A város ötvözi a modern életérzést és a középkori építészetet. Az alanyai városnéző kirándulás során több magasabb teraszról is gyönyörködhetünk a panorámában és megcsodálhatjuk az Alanyai-félsziget meghatározó építményét, a várat. A vásárok kedvelőinek is ideális, meglátogatunk egy helyi bőr és aranykészítő boltot. Délután hajóra szállunk, ahol az ebéd elfogyasztása után, a kikötőből kifutva megmártózhatunk az igen kellemes vízben.

 

 

Side cabrio szafari

 

Újdonságnak számító nyitott buszos-katamarános kirándulás, amely Side régiójában a Taurus hegy és völgyei közt kanyargó utakon, kalandos útszakaszokon visz. Meglátogatunk egy helyi családot, megcsodálhatjuk az antalyai régió legnagyobb mecsetét. Kellemes ebédünket egy különleges zöld vizű tó partján fogyaszthatjuk el, majd egy másfél órás hajókirándulás során akár fürödhetünk vagy horgászhatunk is.

 

 

Török Fürdő (Hamam)

torok_torokfordo.jpg

Feltétlenül ajánljuk, hogy rögtön a nyaralás megkezdésekor látogassák meg a hamamot. Így testük mielőbb megszabadulhat az elhalt hámrétegtől, lelkük pedig az egész éves fáradságtól, stressztől, ezzel is elősegítve a tökéletes nyári relaxációt. A török Hamam leginkább a masszőrök segítségével történő fürdetéssel, szappanos masszázzsal és krém masszázzsal jellemezhető, és ez az a hely, ahol egyszerre megtalálható a keleti és a nyugati civilizáció is, és ahol ezek a kultúrák máig fennmaradtak.

 

 

Jeep Safari

torok_jeep-safari.jpg

Nagyon izgalmas és kalandos túra a Taurus-hegységen át jeepekkel, amelyeket képzett sofőrök vezetnek. Konvojunk a hegyi erdőkön és nomád falvakon keresztül elindul felfelé, hogy megcsodálhassuk a ritka szépséggel rendelkező tájat. Majd magunk mögött hagyva az akadályokat elérve a hegytetőt egy helyi falusi étteremben ebédelünk. Az út során több megállót tartunk, például egy helyi családnál is.
A programnak éjszakai változata is van: megnézhetjük Alanya esti fényét, és mielőtt felfedeznénk a Taurus hegy adrenalindús emelkedőit és lejtőit megvacsorázunk a vár oldalában található kis étteremben, ahonnan fantasztikus a panoráma. Majd meglátják!

 

 

Quad Safari

 

Kalandtúra négy keréken! Rövid program, amelyet a festői szépségű Taurus-hegység völgyeiben tapasztalhatunk meg. Ez a kirándulás nagyszerű élmény minden korosztály számára. Az egyre divatosabbá váló közlekedési eszköz egy ilyen területen még nagyobb kihívást jelent, melynek kipróbálása még emlékezetesebbé teszi a nyaralásunkat.

 

 

Delfinshow

torok_delfinshow.jpg

Ezt a programot kicsik és nagyok egyaránt élvezik. A delfinshow és a delfinekkel való úszás lehetősége felejthetetlen élmény az idelátogatóknak. A delfin show keretén belül betekintést nyerhetnek a fókák és delfinek csodálatos életébe is. 

 

 

Rafting

torok_rafting.jpg

Elképesztő túralehetőség a környező hegyekben, vadvízi evezés a tajtékzó habok között. Ez a kezdők számára is könnyen teljesíthető, kihagyhatatlan, élményekben gazdag túra. Antalya hegyvidéki részén, természetvédelmi területen, egy gyors folyású folyón zajlik. A program helyszínére autóbusszal visznek minket, ahol a raftingvezető rövid tájékoztatást nyújt a programról. A felszerelések átvétele után - létszámtól függően - különböző méretű csónakokkal (6-12 fő) vágunk neki az útnak. Az ebédet a túra közben egy helyi étteremben fogyasztjuk el. Garantáljuk, hogy mindenki kellemesen elfárad ezen az izgalmas napon.

 

 

Alanya hajókirándulás

torok_kirandulas.jpg

Élvezze a csodálatos türkizkék tengeren a hajótúrát! Utunk Alanya kikötőjéből indul, majd megkerülve a félszigetet megtekinthetjük a hajóépítő műhelyt, a kalózok és szerelmesek barlangját. Az út és az ebéd folyamán élvezhetjük a zene ritmusát és a helyi ízeket. Ez a hajókázás igazán kellemes kikapcsolódást ígér. Elsősorban fiataloknak és baráti társaságoknak ajánljuk.

 

 

Alanya utazási ajánlatok!