Visszahívást kérek!

vk Porto városkártyák,programok

Porto, az ékszerdoboz

 

Nem hiába vágytunk vissza Portugália második legnagyobb városába, hiszen az ember minden egyes macskakövön megtett lépéssel egyre jobban ragaszkodik az északi, sokak által Lisszabonnál is szebbnek tartott Portohoz.

 

 Kapcsolódó kép

Porto tipikusan azokat ejti rabul, akik kissé romantikus művészlélek módjára szeretnek szépen apránként felfedezni, hiszen rengeteg parányi részlet gondoskodik arról, hogy szerelembe essünk a várossal. Ribeirában, az UNESCO világörökség részének nyilvánított óvárosban sétálva még egy esős délután sem veszi el az ember kedvét, hogy nekiinduljon a meredek utcáknak, amik Lisszabonhoz hasonlóan sokszor színes falú házakat rejtenek, a gyönyörű templomokról nem is beszélve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portóra nem elég egy napot rászánni, hiszen nem csak a Douro folyó menti látvánnyal telhetünk be, de ha már ott vagyunk, vétek lenne kihagyni a borospince látogatást, ahol többek között azt is megtudhatjuk, hogy mi az az apró, készítésbeli eltérés, ami világhírűvé teszi a portói bort.

Érdemes megfigyelni a különbséget a még mindig közlekedő húszas évekbeli villamos és a szupermodern metró között is, vagy a magukra hagyott, egykor teljes pompájukban tündöklő, de mára már lepukkant, és szépen felújított, különböző színekben tetszelgő házfalak között.

És mi az, ami még kihagyhatatlan?

Akár Harry Potter-fan az ember, akár nem, a Livraria Lello könyvesboltot bűn lehagyni a listánkról! Amellett, hogy J.K. Rowling itt írta a Harry Potter könyvek egy részét és a bolt kacskaringós lépcsői ihlették a Roxfort könyvtárának terveit is, a Livraria Lello-t világ legszebb könyvesboltjai között tartják számon, és még Szabó Magda Az ajtó című könyvének portugálra fordított verziójába is belelapozhatunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bor mellett a francesinha névre keresztelt hihetetlenül kalóriadús szendviccsel is kedveskedtek nekünk a portóiak, tehát azt sem érdemes kihagyni, de számoljunk vele, hogy egyhamar nem tudunk majd felállni az asztaltól az ebéd után!Ha megjött a kedve egy ékszerdobozra emlékeztető városka felfedezéséhez, akkor van egy jó hírünk, hiszen megkönnyítjük utazását! 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.utazasszervezo.hu/utazas/2018/varosnezes-egyenileg-porto-5-nap_porto_portugalia/89647aes=0&sb=0&ci%5B0%5D=176&dl%5B0%5D=466&sm=1#tab-informaciok