Visszahívást kérek!

Tunézia-Djerba

Tunézia-Djerba

 

Matmata és Douz kirándulás


A kirándulás során megtekinthetik a matmatai berber barlanglakásokat, Douzban pedig a Szahara csodálatos világával ismerkedhetnek.

Program:

Egész napos kirándulás, kora reggeli indulás a szállodákból, 2 óránként technikai pihenő, kávézási, teázási lehetőséggel. Az első megálló Matmata környékén lesz, fotószünet a panoráma kilátónál, a holdbéli táj fotózása (a Csillagok háborúja bizonyos jeleneteit forgatták itt), majd meglátogatunk egy troglodyta berber lakást, utána újabb pihenő Tamezret hegyi faluban, snack és fényképezés. Dél körül érkezünk Douzba, egy jellegzetes sivatagi oázisba, ahol lehetőség lesz tevegelésre (külön fizetendő – kb. 25 TND/fő). Tevegelés után ebéd egy douzi szálloda éttermében (az italok külön fizetendők, de az ebéd benne van a kirándulás árában). Ebéd után indulunk vissza, fotószünet egy pálmaligetnél és Toujine hegyi berber falunál (max. 18-20 fő esetén), majd újabb megálló egy sivatagi erőd, a Ksar megtekintésére Metameurban. Vacsorára visszaérkezés a szállodába.


Irányár: 110 TND

 

Képtalálat a következőre: „douz”

 

Kirándulás Djerba szigetén


Fél napos kirándulás keretében megismerkedhetnek Djerba főbb látnivalóival és fazekas művészetével. Reggel indulás a szállodából, az első megálló a római útnál lesz, itt rövid fotószünet, utána a Guelallában levő népművészeti múzeumot tekintjük meg, majd egy tipikus fazekasműhelybe látogatunk, ahol vásárolni is lesz lehetőség. Ezt követően felkeressük a La Ghriba (Az Idegen) nevezetű zsinagógát, később pedig egy olívaolaj gyárat. Dél körül érkezünk Houmt Soukba, a sziget legnagyobb városába, itt szabadidő és bazározás. Visszaindulás előtt fotószünet a Borj Ghazi Mustapha erődnél, ebédre visszaérkezünk a szállodába.

 

Irányár: 40 TND

 

Képtalálat a következőre: „djerba”

 

Kétnapos sivatagi kirándulás – Douz és Tozeur


Kétnapos kirándulás, amely a legkülönlegesebb sivatagi hangulattal ajándékozza meg a turistákat. Douz tipikus szaharai település, ahol a városka határában húzódnak a fantasztikus formájú homokdűnék, Tozeur pedig óriási pálmaligeteiről és egzotikus építészetéről nevezetes. Útközben érintik a Chott El Jerid sóstavat, és ha szerencséjük van, ott még délibáb is megfigyelhető. Szállás Tozeur-ban, középkategóriájú hotelben.

Program:
1. nap
Reggel indulás a djerbai szállodából, és komppal átkelés a szárazföldre. Az első megálló Matmatában egy berber troglodyta lakás látogatása, a holdbéli táj fotózása, majd a Dahar hegységben tovább haladva Tamezret hegyi faluba érünk, itt snack és fényképezés. A következő állomás egy jellegzetes sivatagi oázis, Douz, ahol lehetőség van tevegelésre (külön fizetendő – kb. 10 TND/fő), majd átkelés a Chott el Jerid kiszáradt sóstón, érkezés Tozeur-be, ahol fakultatív programként meg lehet tekinteni a helyi állatkertet és botanikus kertet. Vacsora és szállás egy tozeur-i szállodában. Esti fakultatív programként megtekinthető a Dar Cheraiet múzeum.
2. nap
Reggeli Tozeur-ben, majd lehetőség van dzsip túrát tenni – kb. 5 órás program: Chebika, Tamerza, Mides hegyi oázisok felkeresése (külön fizetendő 32 TND/fő). Délben ebéd Tozeur-ben, majd továbbindulás busszal, megálló El Hamma fürdőváros közelében, majd Metameur-ben a Ksar (sivatagi erőd) megtekintése, visszatérés Djerbára késő este.

 

Irányár: 210 TND

 

 

Kalózhajó kirándulás


Reggel indulás Houmt Souk kikötőjéből kalózhajóval a Flamingó szigetre, miközben a hajón kalóz és animációs programok folynak. A Flamingo szigeten kb 1,5 óra szabadidő napozásra, fürdőzésre (a szigeten napágyak és napernyők bérelhetők). Dél körül ebéd a szigeten, egy nagy gyékény sátorban, víz és üdítő jár az ebédhez. Ebéd után újabb animációs programok a szigeten, majd du. 2 körül visszaindulás a szigetről, késő délután érkezés a szállodába.

 

Irányár: 45 TND

 

 

Djerba Explore krokodilfarm


Három részből álló délutáni kirándulás. A Djerba Felfedező Parkban először megtekintjük a Lalla Hadria Múzeumot (Iszlám Művészeti Múzeum), majd egy tipikus djerbai menzelt (tanya) fedezünk fel. Ezután pedig bebarangoljuk a több mint 400 nílusi krokodilból álló farmot, ahol részt vehetünk krokodiletetésen, valamint lesz lehetőség baby krokodillal való fényképezkedésre is. Vacsorára visszaérkezés a szállodába.

 

Irányár: 40 TND

 

 

Tunézia-Djerba utazási ajánlatok!