Visszahívást kérek!

Korfu fakultatív programok

Korfu fakultatív programok

 

Paxos-Antipaxos és barlangok

 


Mivel a görög nyaralás nem teljes hajókirándulás nélkül, lehetőséget kínálunk Önnek, hogy három csodálatos hellyel ismerkedjen meg: Paxos és Antipaxos szigeteivel, amelyek Korfu déli partjának közelében találhatók, valamint Paxos híres kék barlangjaival. Korfu vagy Lefkimi kikötőjéből kihajózva egyedülálló kilátás nyílik a két velencei erődítmény között elhelyezkedő óvárosra. Korfu déli része felé haladva megcsodálhatják a Kanoni félszigetet és Mon Repos Palotát, ahol Phillip herceg született. Láthatják továbbá Perama és Benitses üdülőhelyeket, Kavos falut és Asprokavost, Korfu szigetének legdélebbi pontját. Ahogy elérik a Korfu és Paxos közötti csatornát, megpillanthatják Paxos olaj- és ciprusfákkal borított zöldellő szigetét.
A legenda szerint Paxos akkor alakult ki, amikor Poseidon háromágú szigonyával levágta Korfu legdélibb csücskét, és délre húzta, idilli menedéket teremtve szerelme, Amphitrite számára. A legenda tovább folytatódik Poseidon Márvány Palotájával, amely sziget Ipapanti nevű kék barlangjában található. Tovább hajózva baloldalon láthatják Laka gyönyörű kikötőjét, majd Paxos sziget nyugati partja mentén megcsodálhatják a lenyűgöző sziklás partot és a különleges fehér homokos strandokat. Ahogy a hajó beúszik a tengeri barlangokba, a kristálytiszta víz látványától elakad a lélegzet. A barlangokat elhagyva hamarosan a kicsi, de tökéletes alakú Antipaxos szigethez érkeznek, amelynek homokos, kék vizű öblét a karibi szigetekéhez szokták hasonlítani. Itt lehetőség nyílik megmártózni a "Paradise strand" gyönyörű vizében. Ezután visszakanyarodnak Paxos szigetéhez. A sziget a mai napig nívós üdülőhelyként ismert, a helyi halászhajók mellett milliomosok jachtjai horgonyoznak. Ahogy a hajó eléri a keskeny csatornát, amely Gaios falu festői kikötőjéhez visz, lenyűgöző kilátás nyílik Panagia és Agios Nikolaos szigeteire. Gaios falu központjának közelében kötnek ki, innen könnyedén bejárhatják a falu csodálatos keskeny utcácskáit, és elfogyasztják az ebédet az egyik közeli tradicionális helyi tavernában. Utazás közben a hajó bárjában vásárolhat frissítő italokat (ezeket az ár nem tartalmazza). Amire szükség lesz: vízálló kamera, videokamera, fürdőruha, búvárszemüveg, törölköző, napolaj, sapka.
A kirándulás időtartama: 9:00-17:30

 

Irányár: 40 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 20 EUR/fő

 

Képtalálat a következőre: „paxos antipaxos”

 

Kék lagúna hajókirándulás – Mourtos és Sivota

 


A kirándulás Lefkimi kikötőjéből indul, az északi parton nyaraló utasokat egy szállásukhoz közeli kikötőből hajóval szállítják Lefkimibe (kb. 1 óra hajóút), ahol a déli parton üdülők csatlakoznak hozzájuk. Innen kb. 40 perces hajóút vezet a szép Mourtos strandig. Ez az a hely, ahol a görög tengeralattjárók a második világháború alatt el tudtak rejtőzni. Innen továbbhajóznak a Rodia-öbölhöz, ahol az azúrkék lagúna vizében úszhatnak. Számtalan kis paradicsomi sziget között hajózva érnek el a következő megállóig, az Agia Paraskevi öbölig. Aki feledhetetlen búvárélményre vágyik, annak itt lehetősége adódik, hogy búvármaszkban (ezt az ár tartalmazza) fedezze fel a víz alatti világot. A fedélzetre visszatérve ebéd várja a vendégeket, ízletes specialitásokkal. Ezután a kalandos utazás folytatódik a görög szárazföld felé, és megállnak Sivotában, amely csendes öblei miatt nagyon kedvelt a tengerészek körében. Hazafelé megeshet, hogy delfineket is láthatnak, melyek a hajót kísérik. Mikor késő délután visszaérkeznek Korfura, úgy érzik majd, mintha Odysseusként tértek volna meg Ithakába, egy felejthetetlen élményekkel teli nap után.

 

Irányár: 40 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 20 EUR/fő

 

sivota greece

 

Aqualand – vízi park

 

Aqualand – vízi park a családi szórakozásért! Az izgalmas "Aqualand" vízi park a sziget nyugati részén található, Agios Ioannis területén. 125.000 m2-es területével számtalan szórakozási lehetőséget kínál Önnek és családjának vízen és szárazon egyaránt.
Lecsúszhat a különböző hűvös vizű csúszdákon, mint például: a fekete lyuk, a Kamikaze, a négy csavar, vagy a különleges óriás csúszdák. Vannak kifejezetten gyermekek számára épült csúszdák is. Ringatózhat a végtelen hosszú lusta folyón is.
Az Aqualand büszkélkedhet a világ 3 legnagyobb hullámfürdőjének egyikével, amely 7 különböző típusú hullámot kínál 30 centimétertől 2,20 méterig. Vízi játékok: polip, béka, locsoló gomba és a vadonatúj hurrikán csúszda.
Könnyű ebédjét, kávéját, finom fagylaltját vagy süteményeit a parkterületén elhelyezkedő snack bárokban fogyaszthatja el.
A kirándulás időtartama: 9:00-18:00

 

Irányár: 40 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 25 EUR/fő

 

 

Parga és a Sivota-szigetek

 


A Parga és a Sivota-szigetek hajókirándulás a legjobb módja annak, hogy megnézzük a szárazföldi Görögország tengerparti szépségeit. Korfu kikötőjéből kiindulva egyedülálló kilátás nyílik a két velencei erődítmény között elhelyezkedő óvárosra, a Kanoni-félszigetre és Mon Repos Palotájára, ahol Phillip herceg született. A szárazfölddel párhuzamosan dél felé hajózva elhaladnak Thesprotia régió fővárosa, Igoumenitsa kikötője, valamint Plataria kis halászfaluja mellett, majd a Sivota-szigetek közelébe érnek, ahol a hajó belavíroz Sipota fenséges barlangjába. A második világháború idején a görög tengeralattjáró itt, a "Papanikolis" néven ismert világítótorony alatt rejtőzött. A következő állomás Parga, ez a festői szépségű halászfalu, amely gazdag, és eseménydús történelemmel, összefonódó strandokkal, smaragdszín tengerrel, nyugodt öblökkel, olajfaligetekkel, egészséges klímával, 2-3 szintes házakkal szegélyezett romantikus mellékutcácskákkal, amfiteátrummal és egy velencei kastély impozáns maradványaival büszkélkedhet. A kastély Parga egyik legfőbb látnivalója, amely a 11. században építettek Parga lakói, hogy megvédjék városukat a kalózoktól és a töröktől. A kastély egy részét az oszmánok rombolták le 1452-ben. A velenceiek megkezdték az újjáépítést, de a munkálatok befejezése előtt, 1537-ben az oszmán admirális, Barbarossa, ismét megtámadta és felégette, lerombolta az erődöt és a benne lévő házakat. Harmadszor és egyben utoljára erősebbé és bevehetetlenné építették újjá a kastélyt, amely 1819-re készült el. A kikötő bejáratánál elhelyezkedő kastéllyal szemben található egy kis, Szűz Máriának kegyelmébe ajánlott sziget, ahol egy templomot és középkori velencei és francia épületeket láthatnak. Sétálgathat Parga csodálatos, keskeny utcáin, ahol felfedezhet számos érdekes boltot és kellemesen elköltheti ebédjét egy hagyományos tengerparti tavernában. Részt vehet egy mini túrán is a turista vonattal, amely a parttól az erdőig közlekedik, megtekintheti a kőből épült hagyományos vízimalmot a folklór múzeummal, és visszafelé sétát tehet a velencei kastélyban. A kastély főépületében egy fotókiállítás látható az antik Pargáról. A kastélyból, elhelyezkedése miatt, csodálatos kilátás nyílik Pargára és a Jón-tengerre. A visszaúton Sivota kis történelmi szigetei mellett vitorláznak, itt zajlott a "corcyrai" és a "korintiai" flotta közötti legnagyobb tengeri csata i.e. 432-ben. Az ekkor elsüllyedt hajók közül sok ma is a tenger mélyén nyugszik. Ezután rövidesen megérkeznek a "kék lagúna" festői öblébe. A hajó a strandhoz közel horgonyoz le, és lehetőségük lesz úszni a lagúna egzotikus kék vizében.
Szükséges felszerelés: fényképezőgép vagy videó kamera, fürdőruha, törölköző, napolaj, napszemüveg, sapka, kényelmes cipő vagy szandál.
A kirándulás időtartama: 9:00-19:00

 

Irányár: 41 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 20,50 EUR/fő

 

parga greece

 

Korfu napnyugtakor – hajókirándulás

 


Korfun nyaralva nem hagyhatjuk ki a sziget fővárosának a meglátgatását. 2007-ben Korfu Unesco örökségi helyszínné vált történelmi helyeinek, elsősorban a két erődnek köszönhetően. Az éttermek, boltok százainak kínálatában mindenki megtalálja a neki kedvezőt, akár a régi zsidó negyedben, akár a hangulatos óvárosban. Liston az a hely, amit látni kell: a régi erődre, a Szent Mihály és a Szent György Palotára, valamint a krikett-pályára néző utcán sorakozó elegáns kávézók a legjobb választás a pihenésre és a helyi légkör belégzésére egy hideg sör vagy netalán egy korfui gyömbér sör mellett! Azok sem fognak csalódni, akik a vásárlás helyett inkább a történelmi látnivalók iránt érdeklődnek. Ők megtekinthetik a régi és az új erődöt, illetve illően felöltözve beléphetnek a különálló, magas, vörös harangtornyáról ismert Szent Spiridon Templomba. Szerencsés esetben megtörténhet, hogy a koporsó nyitva van, és láthatjuk a szentet. A kirándulás során érintjük a kihagyhatatlan korfui kikötőt is.
Kb.17.00 órakor megérkezünk a központba. A yacht 19.45-kor indul, a fennmaradó időben szabadon felfedezhetik a város varázslatos helyeit. A yacht a kikötőből indulva körülhajózik a város tengerpartja mentén, a nap legvarázslatosabb óráiban, majd lehorgonyoz az Egér-sziget közelében. Itt elfogyaszthat egy tradicionális svédasztalos korfui vacsorát egy helyi görög zenekar muzsikája mellett, és közben gyönyörködhet a naplementében. A hajóút időtartama két és fél óra.

 

Irányár: 38 EUR/fő
Gyermekeknek 3-12 éves korig: 19 EUR/fő

 

liaton corfu

 

Albánia


Használja ki az egyedülálló lehetőséget, hogy megismerkedjen a lenyűgöző Albániával ezen az egynapos kiránduláson.
Korfu kikötőjét elhagyva az albán partok mentén hajóznak, és kb. 1 óra alatt múlva érnek Agi Saranda kikötőjébe (az ár a kikötői adót nem tartalmazza). Innen ellátogathatnak az Albánia déli határán elhelyezkedő Boutrintiba, az 1997 óta az Unesco világörökségét képező romvárosba. Teljesen légkondicionált buszokkal és tapasztalt idegenvezetőkkel fedezheti fel a híres régészeti lelőhelyet, amely 2500 évvel viszi vissza a látogatót az időben. Önt is lenyűgözi majd a hely természetes szépsége és a görög, római, bizánci, velencei és francia elemek kulturális keveréke. Mindenképp érdemes megnézni a régészeti emlékeket, az i.e. 3. században épült színházat, a régi középiskolát, a római hőforrásokat, a mozaikos padlójú templomot és a vaskos városfalakat.
A domb tetején áll Ali Pasha kastélya, az oszmán birodalom különössége. Visszatérve lesz idő bejárni Agi Saranda kikötővárosát, ahol az egyik étteremben meg is ebédelnek (az ebédet az ár tartalmazza).
A kirándulás időtartama: 9:00-19:00

 

Irányár: 64 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 32 EUR/fő

 

butrinti albania

 

 Dzsipszafari

 


Az útvonalat érintő rövid magyarázatot, és a résztvevők tájékoztatását követően (pl. hogy tilos felállni a dzsipben, tilos a dohányzás, stb.) rátérnek a Palaiokastritsa felé tartó útra, és lefordulnak a Ropa-völgybe. A völgyet az északkeleti oldalán szelik át, majd a korfui szamár menhelyet és egy strucc farmot érintve jutnak el Doukades faluba. Innen egy kis úton érünk fel az Aleimatades-ig, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Korfu városára és az egész keleti partra. Itt egy helyi étteremben megállnak egy 30 perces kávészünetre, rövid magyarázattal az innen Albániára és néhány kis szigetre nyíló kilátás kapcsán. A szünet után Troumpetába, majd egy kavicsos úton Sokrakiba érnek, ahonnan Spartillas és a Sgourades felé folytatják a túrát. A Strinilas és Petalia felé vezető úton egy régi helyi kavicsos úton ereszkednek le Lafki felé. Itt megállnak megcsodálni az északi partra nyíló kilátást, majd Lafkit elhagyva az elhagyatott faluba, Old Perithiába vezet az útjuk, ahol megebédelnek. Az itt ebéddel és a falu megtekintésével eltöltött 90 perc után bejárják a Pantokrator terület nagy részét, és a keleti part felé haladva Viglába érnek, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Albániára és Lawrence Durell házára. A kirándulás utolsó állomása a tengerparti Kouloura, ahol megállnak 30 percre, hogy megmártózzanak és lemossák „az út porát”. Ezután a Panoráma úton térnek vissza a kiindulási helyre.
Az ebéd nincs az árban. Kérjük, ne felejtse elhozni a vezetői engedélyt és a fürdőruhát.
A túra hossza: 100 km
A kirándulás időtartama: 9:00-18:30
Kérjük, jelentkezéskor adják meg, hogy sofőrként vagy utasként vesznek-e részt a kiránduláson. Kérésre gyermekülést tudunk biztosítani.

 

Irányár: 52 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 30 EUR/fő

 

 

Észak-Korfu vitorlázás

 


Csodálatos lehetőség arra, hogy vitorlázó leckét vegyenek egy modern jachton és snorkelezzenek Észak-Korfu kristálytiszta vízben.
Tapasztalt és képzett tengerész hajózik Önnel a Kassiopiból vagy a Gouviaból. A kaland egy 90 perces vitorlás leckével kezdődik, amelyet egy 90 perces snorkel-lecke követ. Egy rövid pihenő valamint egy szendvics és egy ital (sör vagy üdítő) elfogyasztása után visszatérnek a kikötőbe, miközben az újdonsült matrózok próbára tehetik megszerzett tudásukat.
A szendvicset és az italt az ár tartalmazza.
Utasok száma: 8 - 14 fő
A kirándulás időtartama: 5 óra

 

Irányár: 60 EUR/fő
Gyermekeknek 2-12 éves korig: 30 EUR/fő

 

 

Búvárkodás

 


Az Achilleon búvárközpont Paleokastritsa öbleiben és Messonghiban található. A merülési helyek csak néhány percnyi hajóútra vannak a bázistól, és érdekes betekintést nyújtanak Korfu víz alatti világába. A jól képzett oktatók többnyelvűek. A merülésekteljes biztonsága mellett nagy hangsúlyt fektetnek a víz alatti világ megóvására is. Szívesen fogadják mind a kezdő, mind a tapasztalt búvárokat.
A kirándulás időtartama: kezdők: 10:00-12:30 (9 éves kortól)

 

Irányár: 58 EUR/fő

 

 

Lovaglás

 

Irányár: 57 EUR/fő

 

 

 

Korfu utazási ajánlatok!