Visszahívást kérek!

Madeira fakultatív programok

Madeira fakultatív programok

 

Eira do Serrado és a Monte hegy

 

Ez a kirándulás elsőként a Pico dos Barcelos-hoz kalauzolja el a résztvevőket, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik Funchalra, mielőtt az út továbbkanyarodna az Eira do Serrado kilátóhoz, csodálatos panorámával Curral das Freiras falura. Innen utaznak a hegyek közt tovább a Monte-hegyre, a Funchal fölött elhelyezkedő festői Hamlet faluba, amely gyönyörű templomáról, szép parkjairól és a hegyi szánkózásról híres. Akik szeretnék, részt vehetnek egy 2 km-es lesikláson ezen a szokatlan közlekedési eszközön (a szánkózás költségét az ár nem tartalmazza). Az élvezetes kirándulás méltó befejezéseképp egy helyi hímző műhelybe is ellátogatnak, illetve egy kis borkóstolóra is sor kerül.

 

Irányár: 25 EUR

Képtalálat a következőre: „Eira do Serrado”

 

 

Porto Moniz

 

A sziget talán legkedveltebb kirándulásán elsőként Camara de Lobos és Ribeira Brava térségébe látogatnak. Ezután egy termékeny völgyön keresztül az Encumeada hegyi átkelőjéhez érkeznek, ahol 1007 m-es magasságból káprázatos kilátás nyílik az északi és a déli partra. Ezt követően leereszkednek a nyugati partra Sao Vicentén és Seixalon keresztül Porto Monizig, amely vulkanikus sziklákban kialakult természetes medencéiről ismert. Itt megállnak ebédelni. Ebből a szép faluból indulva másznak fel a Paul da Serra-ra, Madeira legnagyobb fennsíkjára, majd onnan ereszkednek le a délnyugati partra Calhetaig és Ponta do Solig. Végül felkeresik a Cabo Girãot, a világ második legmagasabb tengeri szikláját.

 

Irányár: ebéd nélkül 35 EUR, ebéddel: 46 EUR

Képtalálat a következőre: „Porto Moniz”

 

 

Santana

 

Csodálatos látnivalókkal kecsegtet ez a kirándulás, melynek állomásai: a Pico do Arieiro 1810 méter magas hegycsúcsa lélegzetelállító kilátással, Ribeiro Frio a pisztrángkeltetőkkel és Santana, "A" formájú házaival. Később a lenyűgöző északi part mentén ellátogatnak Porto da Cruzba, Portela-ba, Machico-ba, ahol a felfedezők először értek partot, és végül Camacha híres fonott áru raktárába. Ez egy igazán kellemes napnak ígérkezik.

 

Irányár: ebéd nélkül 35 EUR, ebéddel: 46 EUR

Képtalálat a következőre: „Pico do Arieiro”

 

 Hajókirándulás delfinekkel - Funchalból

 

Katamaránnal kihajóznak a nyílt tengerre, ahol delfineket és bálnákat figyelhetnek meg, ezután a világ második legnagyobb zátonyához, Cabo Girãohoz hajóznak. Itt lehetőségük lesz fürdeni és sznorkelezni is.
A kirándulás időtartama: 3 óra

 

Irányár: 35 EUR/fő + transzfer a kikötőbe: 5 EUR/fő

 

 Hajókirándulás Porto Santora - Funchalból

 

Porto Santo szigete Madeirától északkeletre fekszik, száraz éghajlata miatt növényzete meglehetősen gyér, de tengerpartjai gyönyörűek. Közkedvelt program azok számára, akik nyugodt környezetben szeretnének eltölteni egy napot egy szép tengerparton. Természetesen számos étterem és bár is található a szigeten.

 

Irányár: kb. 65 EUR/fő (változhat a szezon és az üzemanyagárak függvényében) + transzfer a kikötőbe: 5 EUR/fő

 

 Hajókirándulás a Desertas-szigetekhez - Funchalból

 

A Desertas-szigetek egy különleges természetvédelmi terület az itt élő különleges madárfaj, a „Monachus Monachus” miatt. Kikötnek a sziget közelében, ahonnan megcsodálhatják magasba nyúló hegycsúcsait és barlangjait. Lehetőség lesz úszni is a kristálytiszta tengerben. Az ebédet a hajón szolgálják fel.

 

Irányár: 85 EUR/fő + transzfer a kikötőbe: 5 EUR/fő - A program csak nyáron indul!

 

 Hajókirándulás Madeira partjainál

 

A „Bonita da Maderia” nevű hajóról tekinthetik meg Maderia gyönyörű öbleit. Először elhajóznak a Machico-öbölig, majd Baia d’Abra tengerpartján kötnek ki. Itt lehetőség lesz úszásra és pihenésre. Az ebédet a hajón szolgálják fel.

 

Irányár: 45 EUR/fő

Képtalálat a következőre: „madeira”

 

 Levada túrák

 

A levadák Madeira szigetének jellegzetes, a növények öntözését biztosító csatornái, és egyben különleges turistaútjai is. Számos ilyen turistaút található a szigeten, melyek különböző hosszúságúak és nehézségűek. Az útvonalakat általában – hosszúságtól és nehézségtől függően –2,5 - 5 óra alatt lehet bejárni.

 

Irányár: 24 – 35 EUR/fő, útvonaltól függően

 

 

 

Madeira utazási ajánlatok!