Visszahívást kérek!

Sharm El Sheikh fakultatív programok

Sharm El Sheikh fakultatív programok

 

Egynapos kirándulás Kairóba repülővel

 

Reggel indulás Kairóba belföldi járattal (kb. 40 perc az utazás). Az ókori világ hét csodája közé sorolt, több mint 4500 esztendős Gizai Piramisok, valamint a völgy felett őrködő Szfinx megtekintése alkotja a kirándulás első részét, majd egy parfümériába és egy papirusz műhelybe látogatunk. A svédasztalos ebéd után a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban az 1922-ben napvilágra került Tutankhamon sírleletet, és a piramisépítő fáraók hagyatékát csodálhatjuk meg. A kirándulás végeztével visszatérés repülővel Sharm El Sheikhbe. Az ár tartalmazza a belépőjegyeket, az ebédet, az idegenvezetést valamint a repülőjegyet. A piramisokba és a múzeum különtermébe (múmiák terme) a belépő külön fizetendő a helyszínen.

 

Irányár: kb. 295 EUR/fő

 

 

Egynapos kirándulás Luxorba repülővel

 

Kora reggel indulás belföldi járattal Luxorba (kb. 40 perc az út). A luxori megérkezést követően találkoznak a helyi idegenvezetővel, aki elkalauzolja Önöket a maradandó élményt nyújtó Királyok Völgyébe, majd Hatsepszut királynő sziklába vájt halotti templomához. Ezt követi a Karnaki Templom és a Memnon kolosszusok megtekintése. Ebéd után az egyiptomi alabástrom megmunkálásának műhelytitkaiba nyer beavatást a látogató az alabástromműhely udvarán. A luxori kirándulás a kairói mellett gyakorlatilag összegzése az ókori egyiptomi kultúra látványosságainak, nevezetességeinek. A kirándulás végeztével visszatérés repülővel Sharm El Sheikh-be.

 


Irányár: kb. 295 EUR/fő

 

Képtalálat a következőre: „luxor”

 

 

Petra hajóval

 

Sharm El Sheik-ből busszal indulnak a Nuweibán található kikötőhöz (kb. 1,5 órás út), onnan kb. 1,5 óra alatt érnek hajóval Aquabába, majd újabb kb. 2 órányi buszozással jutnak el Petrába. Itt végigsétálnak a gyönyörű, 2 km hosszú szurdokon a Kincstárig, majd a Királyi sírokhoz látogatnak. A Petrában elköltött ebédet követően visszaindulás Sharm El Sheikh-be.

 


Irányár: kb. 275 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 230 EUR/fő

 

 

Mózes hegy és Szent Katalin kolostor

 

Ez a zarándoklat a Sínai-félsziget második legmagasabb hegyére, a Gebel Musa-ra (2285m) vezet. A Biblia szerint ezen a hegyen kapta meg Mózes a Tízparancsolat kőtábláit Istentől. A hegycsúcs egy viszonylag kényelmes, több szerpentinnel tarkított úton vagy egy háromezer fokból álló meredek lépcsőn közelíthető meg, ahová egy beduin vezető segítségével jutnak fel. A túra az éjjeli órákban indul, hogy napkeltére felérjenek, és a hegy tetejéről csodálhassák meg ezt a gyönyörű látványt. Visszaúton megállnak a Szent Katalin kolostornál, ahonnan festői kilátás nyílik a környező hegyekre, amelyeket a felkelő nap a vörös különböző árnyalataira fest.

 


Irányár: kb. 45 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 30 EUR/fő

 

 

Szent Katalin kolostor és Dahab

 

Egész napos kirándulás a világ egyik legrégebbi kolostorába. A Szent Katalin kolostor egy kis völgyben található, 1570 méteres magasságban, a Gebel Musa (Jebel Musa) hegy lábánál. Az első remeték i.sz. 300 körül érkeztek ide. A kereszténység buzgó terjesztője, Helena császárnő a bibliai égő csipkebokor helyére felépíttetett egy templomot, amit a 6. században kolostorrá bővítettek, és egy 12-15 méter magas gránitfallal vettek körül. A kolostor központjában található a Jusztiniánus bazilika, melynek épségben fennmaradt belső díszítése a XVII-XVIII. századból származik. Az egyik legfigyelemreméltóbb látnivaló a szentély 6. századból származó bizánci mozaikja. Az oltár mögött található az Égő Csipkebokor Kápolna, az árkád alatt pedig a felbecsülhetetlen értékű ikongyűjtemény és a világhírű könyvtár látható. A kolostor meglátogatása után hazafelé megállnak Dahabban, ahol a szabadidejüket vásárlással vagy kávézással tölthetik.
Az ár tartalmazza a belépőket és az ebédet (az italfogyasztás külön fizetendő)

 


Irányár: kb. 50 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 35 EUR/fő

 

Képtalálat a következőre: „szent katalin kolostor”

 

 

Jeruzsálem busszal (egy napos kirándulás)

 

Egész napos kirándulás a három vallás szent városába. A hajnali órákban lépik át az egyiptomi–izraeli határt, majd útban Jeruzsálem felé megállnak a Holt- tengernél, ahol megtapasztalhatják a sós víz jótékony hatását egy rövid fürdőzési lehetőség során. Jeruzsálembe érve megtekintik a város leghíresebb látnivalóit: az Olajfák hegyét, a Gethsemani kert, a Nemzetek templomát, a Sirató falat, a Via Dolorosán a 3. stáció és az utolsó stáció (Szent Sír Temploma) színhelyét. A vissza úton ismét megállnak a Holt–tengernél, ahol vásárlásra is lesz lehetőség. Eilaton keresztül térnek vissza Egyiptomba.
A program az ebéd árát tartalmazza (az italok külön fizetendők).

 


Irányár: kb. 150 EUR/fő

 

Kapcsolódó kép

 

  

Ras Mohamed Nemzeti Park

 

Felszíni búvárkodással (snorkel) egybekötött hajókirándulás a Vörös-tenger korallszirtjeinél, a világ második leglátványosabb búvárparadicsomában, a Ras Mohamed víz alatti területén. A félsziget déli részét gyönyörű mangrove bokrok is díszítik. A hajókázás élményét napozás, a türkizkék tenger, és három alkalommal felszíni búvárkodás egészíti ki. Kb. 1500 különböző hal és 450 féle korall látványában gyönyörködhetünk. Az ár tartalmazza a transzfert, idegenvezetést, belépőt a park területére, ebédet a hajón, valamint üdítőitalokat. A búvárkodáshoz szükséges búvárszemüveget, pipát és békatalpat a kikötőbe érkezés előtt lehet bérelni.

 


Irányár: kb. 45 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 37 EUR/fő

 

Kapcsolódó kép

 

 

Tiran-sziget

 

A program megegyezik a Ras Mohamed Park programjával azzal a különbséggel, hogy a felszíni búvárkodásra a Tiran-sziget közelében lesz lehetőség. A szigetre azonban nem lehet kimenni, mert katonai támaszpont.

 


Irányár: kb. 43 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 38 EUR/fő

 

 

Tevegelés beduin vacsorával (délutáni program)

 

Kb. 1 órányi utazással jutnak el a sivatagba, egy beduin táborhoz, ahol egy fél órás tevegelést követően pihenő a táborban, lepénykenyérsütés, teázás, majd egy magaslatról gyönyörködhetnek a sivatagi naplementében. Napnyugta után vacsora a táborban, vízipipázás, és egy zenés beduin folklórműsor megtekintése.

 


Irányár: kb. 40 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 20 EUR/fő

 

 

Szuper Szafari

 

A Szuper Szafari kirándulás a kora reggeli órákban kezdődik. Ez egy igazi terepjárós száguldást jelent műúton és sivatagban, a 15 millió éves Színes-kanyonig, amelyet a szél és a víz színesített a szivárvány árnyalataira. A kanyonban kb. másfél órás gyalogos túrát teszünk, majd ebéd Nuweibán, a tengerparton, ezt követően felszíni búvárkodási lehetőség vagy fürdés a világhírű tölcsér-alakú korallzátonynál, a Blue Hole-nál, amely Dahabtól 9 km-re található. A programot dahabi látogatás zárja, a papirusz készítés bemutatásával és vásárlási lehetőséggel.

 


Irányár: kb. 57 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 30 EUR/fő

 

 

Dahab Szafari

 

Az igazi terepjárós száguldás a kora reggeli órákban indul és egészen Dahabig tart, útközben rövid megállóval egy beduin tábornál, reggeli teázásra. Egy Dahab melletti oázis megtekintését követően egy helyi üzletbe látogatnak. Ezután továbbindulnak a Dahabtól 9 km-re található világhírű tölcsér-alakú korallzátonyhoz, a Blue Hole-hoz. Itt fürdési vagy felszíni búvárkodási lehetőség, majd tevegelés, és ebéd egy tengerparti étteremben.

 


Irányár: kb. 53 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 30 EUR/fő

 

 

Mega Szafari

A program reggel indul a Sharm El Shikh közelében fekvő sivatagi quad központból. Kb. 1,5 óra quadozás a sivetagban, közben a különleges sivatagi visszhang kipróbálása, majd pihenő egy beduin táborban, ahol meg is ebédelnek. Visszatérés a quadokkal a quad-központba, majd transzfer a Nabq tájvédelmi körzetéhez tartozó tengerpartra, ahol különféle vízi sportokat próbálhatnak ki (szörfözés, banánozás, stb.), majd kihajóznak a tengerre snorkelezni. Délután visszaindulás a hotelekbe.

 


Irányár: kb. 62 EUR/együléses quad; kb. 115 EUR/kétüléses quad

 

 

Quadozás (rövid program)

 

 1,5 órányi quadozás a sivatagban délután. A quadokat mindenki maga vezeti a csodálatos színes sziklák között.

 


Irányár: kb. 35 EUR/együléses quad; kb. 50 EUR/kétüléses quad

 

 

Buggy túra

 

1,5 óra vezetés a sivatagban négykerekű homokfutókkal (délutáni program).

 


Irányár: kb. 57 EUR/együléses homokfutó; kb. 100 EUR/kétüléses homokfutó

 

 

Gokartozás

 

Rövid program reggel vagy este, melynek során sport gokartokkal száguldozhatnak egy kiépített sportpályán.

 


Irányár: kb. 38 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 22 EUR/fő

 

 

Delfin-show

 

Hetente kétszer lehet megtekinteni a három Fekete-tengeri delfint, amelyek a Delfinárium medencéjében kb. egy órás show-val szórakoztatják a nézőket, fantasztikus mutatványokkal kápráztatva el a közönséget. A sharmi delfinek teljesen újszerű mutatványokat mutatnak be. Eltérően a szokásos labdajátékoktól, ugrálásoktól, az itteni három tehetséges delfin a két oktató biztatására olyan különlegességekkel lep meg, mint az egyéni és csoportos éneklés, spontán festés és még sok más olyan “delfin-trükk” amit csak ők tudnak.
A show-t követően – külön térítés ellenében – 15 vagy 30 percet lehet a delfinekkel a medencében tölteni, aki puszit ad, labdázik, megöleli az embert, körbe húzza a medencében, stb.

 


Irányár: Delfin show: kb. 30 EUR/fő; gyermekeknek 12 éves korig: 25 EUR/fő
Úszás a delfinekkel: kb. 140 EUR/fő/30 perc; 95 EUR/fő/15 perc

 

 

Aquapark

 

Egy 32 csúszdával rendelkező aquaparkba látogatnak. A program 10:00-től 15:00 óráig tart.

 


Irányár: kb. 43 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 27 EUR/fő

 

 

Tengeralattjáró

 

A kb. 1,5 órás program során a tengeralattjáróból csodálhatják meg a Ras Mohamed Park varázslatos élővilágát.

 


Irányár: kb. 50 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: kb. 35 EUR/fő

 

 

Üvegfenekű hajó

 

A Vörös-tenger élővilágának fantasztikus látványát egy üvegfenekű hajóból tekinthetik meg, miközben átutaznak a leglátványosabb korallsávok fölött. Körülbelül 1 órás program a Naama Bayben. Az ár a hajóutat és a transzfert tartalmazza.

 


Irányár: kb. 20 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: kb. 10 EUR/fő

 

 

Sivatagi lovaglás

 

Arab telivéreken lovagolhatnak napkeltekor vagy napnyugtakor a sivatagban.

 


Irányár: kb. 35 EUR/1 óra; kb. 45 EUR/2 óra

 

 

Búvárkodás

 

Több csomag közül lehet választani felkészültségtől függően (kezdő, haladó, vizsgázott búvár). A program már magyar nyelven is elérhető. A részletekről és árakról érdeklődjön helyi képviselőnknél!

 

FONTOS: Dahabi üdülés esetén további transzfer költségek merülhetnek fel.

 

 

Sharm El Sheikh utazási ajánlatok!